ΡΟΗ 24/7:

Μητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ef8DO4VWAAAwvQn

Κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να λάβει θέση όσον αφορά τις κεντρικές επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση

Τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους πολίτες, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή τακτική σύσκεψη για την πορεία της νόσου.
«Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Βέβαια, δεν θα έχουμε από την πρώτη μέρα διαθέσιμες δόσεις για να καλύψουμε το σύνολο του πληθυσμού, όμως η πολιτεία θα καθορίσει τη σειρά προτεραιότητας ξεκινώντας από τους υγειονομικούς και τις ομάδες υψηλού κινδύνου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα επανέλαβε την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ότι η πολιτεία θα παρέχει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. «Τα σχολεία θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού. Μία από αυτές είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να λάβει επίσημα και υπεύθυνα θέση όσον αφορά τις κεντρικές επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους εμπειρογνώμονες, για την έγκαιρη επαναλειτουργία των σχολείων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στην προφύλαξη του κοινού: «Ζητώ το αυτονόητο: Τα κόμματα να τοποθετηθούν για το αν στηρίζουν ή όχι τις κεντρικές επιλογές μας, όπως την ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία και την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Δεν χρειαζόμαστε σήμερα μια μηδενιστική κριτική που πολλές φορές τροφοδοτεί θεωρίες συνωμοσίας».

επιστροφή στην κορυφή