ΡΟΗ 24/7:

Πέτσας: «Δεν φοβόμαστε τις απειλές»

petsas

Αμυντικό τρίπτυχο θα αναγγείλει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Στις νέες απειλές που εκτόξευσε κατά της Ελλάδας ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ.
«Δεν φοβόμαστε τις απειλές», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Έχουμε μόνο μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

Μιλώντας για τις πληροφορίες που άρχισαν να διαδίδονται χθες το απόγευμα περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Αδριανούπολη, τις οποίες ωστόσο κάποια τουρκικά μέσα στη συνέχεια διέψευσαν, ο κ. Πέτσας είπε: «Έχει κουράσει με την συμπεριφορά του, ακόμα και το εσωτερικό της χώρας και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που το κάνει». Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου Προέδρου: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή», προαναγγέλλοντας ότι ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. «Μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικό», ανέφερε.

επιστροφή στην κορυφή