ΡΟΗ 24/7:

Χρ. Γιαννούλης: Σκανδαλώδης διαγραφή χρεών σε επιχειρηματικό όμιλο

giannoulis vouli

Επίκερη ερώτηση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Το μέγεθος της ζημιάς του ελληνικού δημοσίου ρωτά ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών, μετά από πρόσφατο δημοσίευμα της Εφημερίδας Ντοκουμέντο (DOCUMENTO) που αναφέρει ότι η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να διαγράψει πάνω από 100.000.000 ευρώ από δάνειο συνολικού ύψους 149.519.568,52 ευρώ, που έχει χορηγηθεί σε εταιρίες, επιχειρηματικών συμφερόντων του Κ. Πηλαδάκη, ενώ θα καταβάλλουν μόλις 11,1 εκατ. σε διάρκεια 22 ετών.
"Σε μία περίοδο που μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, σε μία περίοδο που εκατοντάδες δανειολήπτες συχνά απειλούνται ακόμη και με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους, είναι εξοργιστική η προκλητική διαγραφή των χρεών, με την ανοχή της Τράπεζας της Ελλάδος", αναφέρει ο κ. Γιαννούλης.
"Στη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και ζητώ να μας ενημερώσει σε τι ποσό ανέρχεται η ζημία του ελληνικού δημοσίου από την χορήγηση των παραπάνω δανείων, που δόθηκαν χωρίς καμία προηγούμενη εξασφάλιση; Και πώς δικαιολογείται η πρόθεση ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος να προχωρήσει σε μια εμφανώς προκλητική και χαριστική ρύθμιση διαγραφής χρέους", προσθέτει.

επιστροφή στην κορυφή