ΡΟΗ 24/7:

"Στόχος του ΜέΡΑ25 είναι να μεταλλάξει την κοινωνία" (ΒΙΝΤΕΟ)

varoufakis 1 kentriki epitropi oct20

Ομιλία Γ. Βαρουφάκη στην 1η Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής

Με ομιλία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη άρχισαν οι εργασίες της πρώτης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, με θέμα «Συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής σε Σώμα – Εκλογή Συντονιστή Κεντρικής Επιτροπής – Εκλογή Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής – Ορισμός Επιτροπής Δεοντολογίας και Τήρησης του Κατασταστικού».

Ο κ. Βαρουφάκης κήρυξε πολύπλευρο αγώνα υπέρ της ανάπτυξης της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής αλλαγής, αλλά ταυτόχρονα και κατά του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας, του εθνικισμού, του φασισμού, του ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, με στόχο, όχι απλά την αύξηση του ποσοστού στις εκλογές, αλλά την αλλαγή.

Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των πολιτικών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών του ΜέΡΑ25, κάνοντας αναφορές στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, προκειμένου να καταδείξει το ειδικό βάρος που έχει ο ρόλος της ΚΕ στην ανάπτυξη του κόμματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης, «στόχος μας δεν είναι το 5% ή το 10%. Στόχος μας είναι να μεταλλάξουμε την κοινωνία». Τόνισε, επίσης, ότι «εμείς όμως ήρθαμε για να μείνουμε, είτε τους αρέσει είτε όχι. Με τη στήριξη των πολιτών στο ΜέΡΑ25 – και τη στήριξη του ΜέΡΑ25 στην κοινωνία».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε: «Η στρατηγική του μνημονιακού τόξου είναι η εργαλειοποίηση της στενοχώριας. Η δική σας στρατηγική πρέπει να είναι ο θρίαμβος της προσωπικής επαφής επί της στενοχώριας. Ο εκδημοκρατισμός του ατομικού χώρου των ηττημένων συνανθρώπων μας. Χωρίς την παραμικρή διάθεση κατήχησης ή νουθέτησής τους. Αυτό το πλαίσιο που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνο που εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Η κυβέρνησή του έχει στη διάθεσή της εξαιρετικούς προπαγανδιστές. Την ώρα που εφαρμόζει πολιτικές που βαθαίνουν τη φτώχεια, την ταπείνωση, τη μοναξιά, την απαξίωση και την αναξιοπρέπεια των ανθρώπων μας, οι προπαγανδιστές τους ξέρουν πώς να μετατρέπουν τη μοναξιά σε τυφλό θυμό όλων-εναντίον-όλων ιδίως προς τον ξένο, προς τον λίγο πιο σκούρο, προς τους νέους που τολμούν να διαφέρουν ή να διαμαρτύρονται».

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και οι τοποθετήσεις των στελεχών.

Αύριο Κυριακή, το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το προεδρείο με την εκλογή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας καθώς και του συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής, θα χαιρετίσει ο νέος συντονιστής και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με ομιλία του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος και θα συνοψίσει τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και θα δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Η πρώτη Σύνοδος, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, πραγματοποιείται διαδικτυακά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

επιστροφή στην κορυφή