ΡΟΗ 24/7:

Ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ζητούν 3 Παρατάξεις της Κεντρικής Μακεδονίας

perifereia kthrio shmaia

Κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμουλίου

Την έκδοση ψηφίσματος και την εφαρμογή των πολιτικών και θεσμικών συνεπειών της δικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ζητούν οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων "Κοιτάμε Μπροστά", "Πράξεις για τη Μακεδονία" και "Οικολογία - Πράσινη Λύση", με κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Οι Περιφερειακές Παρατάξεις, τις οποίες εκπροσωπούμε στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ιστορική δικαίωση, μέσω της χθεσινής δικαστικής απόφασης, των αγώνων κατά της εγκληματικής οργάνωσης υπό την ονομασία Χρυσή Αυγή, κεντρικά και Ελληνική Αυγή, αυτοδιοικητικά. Μια απόφαση που συναντήθηκε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοικητικό στέλεχος, το οποίο να αγνοεί την αξία της απόφασης αυτής και την θεσμική επιβεβαίωση, πλέον, της καταχώρησης της εγκληματικής αυτής οργάνωσης στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.
Ζητούμε επομένως: α) την άμεση έκδοση ψηφίσματος, δια περιφοράς, που να χαιρετίζει την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος, β) την εφαρμογή των συνεπειών της απόφασης σε ότι αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την εκκίνηση, από εσάς κ. Πρόεδρε, των διαδικασιών απαγόρευσης συμμετοχής των εκπροσώπων, κατά δήλωσή τους, της καταδικασθείσας οργάνωσης στο δημοκρατικά εκλεγμένο κορυφαίο όργανο της Κεντρικής Μακεδονίας. Αρνούμαστε να συνυπάρχουμε, πολιτικά και αυτοδιοικητικά, με όσους υποστηρίζουν ότι είναι εκφραστές, μέλη και υποστηριχτές εγκληματικής οργάνωσης.
Η ευθύνη κ. Πρόεδρε, τόσο η δική σας, όσο και του κ. Περιφερειάρχη, αλλά και όλων μας είναι ιστορική. Ελπίζουμε ότι θα την αναλάβετε".

επιστροφή στην κορυφή