ΡΟΗ 24/7:

"Ο κ. Καράογλου κι η ΝΔ ανακαλύπτουν όψιμα την αξία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά"

malama paulou m

Απάντηση της Κ. Μάλαμα στις δηλώσεις του ΥΜΑΘ

Δεν άφησε ασχολίαστες τις σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου για την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου “Παύλου Μελά”, στη Θεσσαλονίκη, η Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καράγλου πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στο χώρο του πρώην στατοπέδου Παύλου Μελά, δηλώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή το Μητροπολιτικό Πάρκο που πρόκεται να δημιουργηθεί στο χώρο, θα πρέπει να είναι έτοιμο στις αρχές του 2023 (δείτε αναλυτικά εδώ).

«Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε σήμερα το χώρο του πρώην στρστοπέδου Παύλου Μελά, όπου με ενέργειες κι αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί το “Central Park” της Θεσσαλονίκης. Αντί για άκρατη τσιμετοποίηση του χώρου, στα πρότυπα της ανάπτυξης που υποστηρίζει η ΝΔ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα κινήματα και την αυτοδιοίκηση προχώρησαν στην δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου με ήπιες κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις», τονίζει από την πλευρά της η κ. Μάλαμα σε ανακοίνωσή της.
«Τώρα το έργο πρέπει να υλοποιηθεί τάχυστα. Ταυτόχρονα, όμως, η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη κι από άλλα μεγάλα έργα αστικής ανάπλασης και πρασίνου που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της. Στην κατεύθυνση αυτή μας προβληματίζουν ιδιαίτερα τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του πρώην στρατοπέδου “Καρατάσιου”, όπου κάποιοι σημαίνοντες πολιτικοί της ΝΔ ονειρεύονται βίλες και boutique hotels, αλλά και για τον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΑΓΝΟ, ο οποίος θα πρέπει να αποδωθεί στον Δήμο Παύλου Μελά για την βελτίωση των όρων διαβίωσης και καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής», προσθέτει.

επιστροφή στην κορυφή