ΡΟΗ 24/7:

Δωρεάν συνταγογράφηση για τεστ Covid-19 από τους Παιδιάτρους ζητά ο Απ. Πάνας

panas voulh4

Οι Παιδίατροι προτείνουν η χορήγηση του τεστ να γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Τη δωρεάν συνταγογράφηση του τεστ για Covid-19 από τους Παιδιάτρους ζητά ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, καθώς και Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής αναφέρει, πως το κόστος του τεστ για τον Covid - 19 που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους οι οικογένειες των μαθητών-προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο τους, όχι μόνο εάν έχουν νοσήσει με κορωνοϊό αλλά και μετά από ένα απλό κρυολόγημα-είναι δυσβάσταχτο για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Οι Παιδίατροι μάλιστα, προτείνουν η χορήγηση του τεστ να γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είτε δωρεάν είτε με μερική κάλυψη και σε επανάληψη, σε όσα παιδιά παρουσιάζουν λοίμωξη, αλλά και σε όσα από τα παιδιά αφορούν τις στενές επαφές τους και ο παιδίατρος κρίνει, ότι είναι απαραίτητες. Με τον τρόπο αυτό δε θα υπάρχει υπόνοια διασποράς της νόσου και θα διασφαλιστεί η ομαλότερη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Το κόστος του τεστ για τον Covid - 19 καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους οι οικογένειες των μαθητών, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο τους, όχι μόνο εάν έχουν νοσήσει με κορωνοϊό αλλά και μετά από ένα απλό κρυολόγημα. Αν υποθέσουμε ότι μία οικογένεια έχει δύο με τρία παιδιά τα οποία είναι πιθανό να νοσήσουν τέσσερις με πέντε φορές τον χειμώνα (με την τιμή του τεστ να κυμαίνεται από 80 έως 150 ευρώ), τότε το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο για τη μέση ελληνική οικογένεια. Είναι άμεση ανάγκη τα συναρμόδια Υπουργεία να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να δώσουν μια οριστική λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα».

επιστροφή στην κορυφή