ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Ο πτωχευτικός δεν προστατεύει τη πρώτη κατοικία» (βίντεο)

panas ptwx

Ομιλία στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στον Υπουργό Οικονομικών

Στο προπτωχευτικό και πτωχευτικό πλαίσιο εστίασε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας στα πλαίσια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα και η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.
Ο Βουλευτής Χαλκιδικής τόνισε την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των δανειοληπτών.
Επίσης ο κ. Πάνας αναφέρθηκε στην υγειονομική κρίση που εξελίσσεται με πολύ επιθετικό ρυθμό, ενώ τόνισε την ανάγκη στήριξης του συστήματος υγείας και την ανάγκη περιορισμού του κόστους του τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, καθώς είναι δυσβάστακτο για τα νοικοκυριά.
Περαιτέρω, ο κ. Πάνας αναφέρθηκε στις συνέπειες λόγω της υγειονομικής κρίσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό υπέστησαν καθίζηση 85% κατά τη διάρκεια του πρώτου επταμήνου του έτους.
Για τα ελληνοτουρκικά, ο Βουλευτής τόνισε ότι έως σήμερα η Κυβέρνηση επιδίδεται σε επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικά δεν έχει λάβει καμία ουσιώδη πρωτοβουλία.
Τέλος, ο κ. Πάνας επισήμανε ότι ο αγροτικός τομέας δεν έχει στηριχθεί, κάτι που διαπιστώνεται και στην Χαλκιδική, παρά τις εξαγγελίες και επισήμανε την ανάγκη στοχευμένων ενεργειών για τον μετριασμό των συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού.
Ο Βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά «Είναι αναγκαία η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας και η διευθέτηση των δανείων των νοικοκυριών με τρόπο βιώσιμο για τους ίδιους αλλά και για την οικονομία. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες. Επίσης η χώρα δέχεται πιέσεις από παντού, αφενός έχει την υγειονομική κρίση σε εξέλιξη, αφετέρου έχει να αντιμετωπίσει τις πολύ σοβαρές συνέπειες για την οικονομία, καθώς το ΑΕΠ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ οι θέσεις εργασίας πλήττονται βάναυσα. Παράλληλα, η Τουρκία εξακολουθεί να κάνει τα δικά της παιχνίδια στο Αιγαίο, επιχειρώντας να θέσει υπό αμφισβήτηση κεκτημένα ετών».

επιστροφή στην κορυφή