ΡΟΗ 24/7:

Καράογλου: "Η 26η Οκτωβρίου είναι ημέρα διπλής γιορτής για την πόλη μας"

26 10 2020 KARAOGLOU AGIOS DHMHTRIOS 500x333

Το μήνυμα του ΥΜΑΘ για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του Πολιούχου

Στην επίσημη δοξολογία για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο, στον ομόνυμο ναό της πόλης, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας, στην οποία παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Καράογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλά και με υγεία σε όλους τους Θεσσαλονικείς!
Η 26η Οκτωβρίου είναι ημέρα διπλής γιορτής για την πόλη μας. Τιμούμε την ιερή μνήμη του Πολιούχου και προστάτη Αγίου Δημητρίου και δοξάζουμε τους αγωνιστές της ελευθερίας που προσέφεραν και τη ζωή τους στην πατρίδα προκειμένου να σπάσουν μετά από 482 χρόνια τα δεσμά της σκλαβιάς στη Θεσσαλονίκη.
Ο φετινός εορτασμός είναι λιτός εξαιτίας της πανδημίας που ταλανίζει την παγκόσμια κοινότητα και τη χώρα μας. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και καλούμαστε να το διαφυλάξουμε. Οι ημέρες είναι κρίσιμες και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.
Με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας, οφείλουμε να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Φορούμε μάσκα, τηρούμε τις αποστάσεις και δίνουμε καθημερινά τον αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας. Διότι περιφρουρώντας την εφαρμογή των μέτρων υγείας περιφρουρούμε την ίδια μας τη ζωή και τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε.
Παράλληλα, δεν ξεχνάμε να υψώσουμε την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας. Η γαλανόλευκη πρέπει να κυματίζει υπερήφανη σε κάθε σπίτι και αυτήν την επέτειο.
Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα!».

επιστροφή στην κορυφή