ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο» (βίντεο)

123736162 1275434819497790 6069337423121971549 n

Συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Παπανικολάου

«Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Βόρεια Ελλάδας συνολικά, είναι δραματική και κάποιοι έχουν εγκληματικές ευθύνες για αυτή την ολιγωρία, την αδράνεια, σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εξερχομενος του Νοσοκομείου Παπανικολάου, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση και εργαζόμενους.

«Ο φόβος που έχουμε, καθώς έχει κρασάρει ήδη το σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα, είναι γεμάτες όλες οι εντατικές, ο φόβος και η αγωνία είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο, δηλαδή να μη βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή όπου θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στη ΜΕΘ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προτείνοντας επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων, το άνοιγμα του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ώστε να δέχεται κι αυτό περιστατικά, καθώς και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με υποδομές και έμψυχο δυναμικό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση στο σύστημα Υγείας, λέγοντας: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε 15.000 προσλήψεις στο Στρατό αλλά όχι στη δημόσια Υγεία», υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος χαρακτήρισε "πεταμένα λεφτά" τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία νέων μονάδων ΜΕΘ.

«Εδώ δεν χωράνε ούτε πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε προπαγανδιστικά ψέματα και προπαγανδιστικές πολιτικές. Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή. Οφείλουμε όλοι να βάλουμε πλάτη για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο απώλειας της ανθρώπινης ζωής», είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε επισημαίνοντας: «Γιατροί κι άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μίλησαν για έλλειψη σχεδιασμού, έλλειψη προσωπικού και είπαν ότι ήδη γίνεται επιλογή ασθενών όχι στις περιπτώσεις Covid-19 αλλά στις άλλες ειδικότητες, καθώς η εντολή είναι να κάνουν μόνο το 20% των χειρουργείων που γίνονταν την προηγούμενη περίοδο».

επιστροφή στην κορυφή