ΡΟΗ 24/7:

Στον "πυρετό" των ψηφοδελτίων στη Χαλκιδική

psifodeltia15

- Τις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ονόματα


Κορυφώνεται ο "πυρετός" των κομματικών επιτελείων για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, μετά την άκαρπη 3η και καθοριστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήδη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωση την 25η Ιανουαρίου, ως την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ενώ την Τρίτη αναμένεται να θυροκολληθεί το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.
Από τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησαν οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις στα κόμματα, σχετικά με τα ονόματα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.
Ωστόσο στο halkidikifocus επιχειρήσαμε μια πρώτη διερεύνηση του τοπίου, όσον αφορά τα ονόματα που συζητούνται, προς το παρόν τουλάχιστον.

Στη ΝΔ

Το όνομα του Βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιου, όπως και το όνομα του Νίκου Καραμανλή (ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές) ακούγονται για τη ΝΔ. Για τη συμπλήρωση των 5 ονομάτων που χρειάζονται για να "κλείσει" το ψηφοδέλτιο, πιθανές είναι οι υποψηφιότητες του Περιφερειακού Συμβούλου και Προέδρου της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Στέλιου Βαλιάνου, του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ν. Προποντίδας και πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Δημήτρη Τσούφη, καθώς και το όνομα του Γιώργου Τσουπλάκη.

Στο ΠΑΣΟΚ

Ο Βουλευτής Γιάννης Δριβελέγκας, όπως και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Πάνας (ο οποίος έχει δεχθεί και προτάσεις από άλλα κόμματα) φέρεται να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ ενδεχομένως μπορεί να "παίξει" και το όνομα του πρώην Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις υποψηφιοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μελών, όσο και προσωπικοτήτων προσκειμένων στο κόμμα, με τις διαδικασίες επιλογής να ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες. Όπως είπε στο halkidikifocus ο υπεύθυνος Τύπου της ΝΕ στη Χαλκιδική, Στέλιος Παπαματθαίου, μέχρι τις 7 το απόγευμα θα γίνονται δεκτές οι καταθέσεις υποψηφιοτήτων και στη συνέχεια θα συνεδριάσει εκτάκτως η Νομαρχιακή Επιτροπή για να αποφασίσει τον τρόπο επιλογής, ο οποίος πιθανών να είναι με εκλογική διαδικασία στην Ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

 

Γράφει Κική Δημαρόγλου

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 16:49
επιστροφή στην κορυφή