ΡΟΗ 24/7:

Μητσοτάκης: Πέσαμε έξω για τη Θεσσαλονίκη

mhtsotakhs vouli guali

Ευθύνες και στους τοπικούς άρχοντες

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού, παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στη Βουλή, όπου συζητείται το θέμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συμπρωτεύουσα, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού και υπάρχει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα, παραπέμποντας ωστόσο στην ανάγκη να τελεστούν οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου. Υπενθυμίζεται ότι το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου επιτρεπόταν υπήρχε κοσμοσυρροή πιστών στην ομώνυμη εκκλησία, ενώ παράλληλα λειτουργούσε η εστίαση.

«Στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης, πιστεύω ότι αν όλοι γυρίζαμε το ρολόι του χρόνου πίσω, θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα. Το λέω ξεκάθαρα: Η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε έτσι -έστω όπως εορτάστηκε τελικά- ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου. Η αλήθεια είναι, ότι στη Θεσσαλονίκη, η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων μας έδωσε τη δυνατότητα να πούμε ότι, ναι, πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Αυτό το οποίο, δηλαδή, αναφέρατε επανειλημμένως ότι δήθεν είπε ο κ. Γεωργιάδης. Πέσαμε έξω στην εκτίμηση στη Θεσσαλονίκη, όχι στον τουρισμό. Στο πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έχω καμία δυσκολία να το κρύψω. Πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς, όλοι οι ειδικοί, όλοι οι επιδημιολόγοι. Εκ των υστέρων προφανώς και θα έπρεπε να είχαμε κάνει παρέμβαση πιο νωρίς. Αλλά, επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, αυτή τη στιγμή θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες, όχι μόνο του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και του ιδιωτικού τομέα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

επιστροφή στην κορυφή