ΡΟΗ 24/7:

Στήριξη Δ. Κούβελα στους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί που πλήττονται από την πανδημία

dkouvelasparl1120

Κοινοβουλευτική παρέμβαση στους αρμόδιους υπουργούς

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών-Υποδομών, κατέθεσε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας, μετά από επικοινωνία που είχε με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης ''ΕΡΜΗΣ", όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Βουλευτής με την ερώτησή του ζητά από τα αρμόδια υπουργεία τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του πολύπαθου αυτού κλάδου, που βρίσκεται πλέον σε δύσκολη κατάσταση, μετά και τους νέους περιορισμούς μετακινήσεων από τις αρχές Νοεμβρίου, οι οποίοι θα συνεχιστούν όπως φαίνεται.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Κούβελας, χιλιάδες ιδιοκτήτες ταξί αλλά και οι οδηγοί αυτών, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές περιοχές της χώρας, αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης από το γεγονός ότι λόγω του νέου περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, μετά από εκείνον της περασμένης Άνοιξης, η δουλειά τους έχει μειωθεί δραματικά, σε ποσοστά άνω του 70%.

Ο Δημήτρης Κούβελας καταλήγει ότι, «ως κυβέρνηση οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί και να τους στηρίξουμε με λύσεις και μέτρα, που θα τους δώσουν το δικαίωμα να ''αναπνεύσουν'' και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ειδικά τώρα, που η επιβατική κίνηση είναι κατά πολύ μειωμένη. Πρέπει να εξεταστούν μέτρα στήριξης του ΤΑΞΙ ανάλογα με αυτά των ΚΤΕΛ, των τουριστικών λεωφορείων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ.»

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 23:37
επιστροφή στην κορυφή