ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: "Πράσινο χαράτσι" το diesel κίνησης για τους αγρότες

panas disel

Δήλωση του Βουλευτή Χαλκιδικής

Την αντίδραση του Βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα, προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το πράσινο τέλος στο diesel κίνησης. Ο Βουλευτής Χαλκιδικής υπογραμμίζει ότι αντί η κυβέρνηση να υλοποιήσει - όπως περίμεναν οι αγρότες - την εξαγγελία της για επαναθεσμοθέτηση της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, προσθέτει έναν ακόμη φόρο στους αγρότες, των οποίων τα εισοδήματα "δοκιμάζονται" από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πάνα:

«Άλλο ένα μέτρο εις βάρος των πληττώμενων από την κρίση της πανδημίας αγρoτών, που αυξάνει το κόστος παραγωγής και μειώνει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο το εισόδημά τους και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους έλαβε ξαφνικά με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η Κυβέρνηση.
Με πρόσχημα το πράσινο τέλος στο diesel κίνησης, το οποίο χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αγρότες και οι υπόλοιποι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, αυξάνεται κατά 30 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή γύρω στα 3 λεπτά το λίτρο, όπερ σημαίνει ότι στην αντλία η επιβάρυνση για τον παραγωγό θα ανέλθει στα 3,5 με 4 λεπτά ανά λίτρο, δεδομένου ότι υπάρχει ΦΠΑ 24% στα καύσιμα και θα ισχύει αρχής γενομένης από 1/1/2021.
Από εκεί που οι αγρότες περίμεναν υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας για επαναθεσμοθέτηση της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, πλέον καλούνται να επωμιστούν ακόμα ένα φόρο.
Σε μια από τις δύσκολες συγκυρίες και χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να γίνει αυτό, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός υλοποιείται μια απόφαση που πλήττει τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο».

επιστροφή στην κορυφή