ΡΟΗ 24/7:

Πέτσας για το εμβόλιο: Είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορωνοϊού

petsas emhmerwsh

Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Στο θέμα του εμβολιασμού κατά του COVID-19 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μάλιστα εμβολιάστηκε σήμερα.
Ο κ. Πέτσας έκανε μια μικρή ανασκόπηση της φετινής χρονιάς και αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκάλεσε η πανδημία, καθώς και στις ανθρώπινες απώλειες, ενώ τόνισε: «Η χώρα μας με εξαίρεση κάποιες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στον πράσινο του δείκτης θετικότητας σε σχέση με άλλες χώρες».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως απαιτείται ακόμη προσοχή, καθώς ο δείκτης θετικότητας, αλλά και οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, ενώ ανέφερε την πληρότητα των ΜΕΘ, οι οποίες αγγίζουν το 68% στην επικράτεια και το 63% στην Αττική.
Ερωτηθείς αν υπάρξει κάποια αλλαγή των περιοριστικών μέτρων την Πρωτοχρονιά, το απέκλεισε.

Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων. «Έχουμε αρκετές ημέρες μπροστά μας. Για τα σχολεία εντός της εβδομάδας θα υπάρχει συνάντηση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με ειδικούς για να τεθεί το σχέδιο για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αναμένεται η εισήγηση των ειδικών.

επιστροφή στην κορυφή