ΡΟΗ 24/7:

Δωρεάν τα φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το '21, μετά από παρέμβαση Μητσοτάκη

farmaka750

«Οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν τη φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός

"Αδειάζει" ουσιαστικά τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με με το άρθρο 2 του Ν. 4655/2020, η πλήρης απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων (που σταμάτησαν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ τον Δεκέμβριο του 2019) από τη συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων λήγει στις 31.12.2020 και κατά συνέπεια από 1η Ιανουαρίου 2021, πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, θα έπρεπε να βάλουν το χέρι στην τσέπη όσον αφορά τη φαρμακευτική τους περίθαλψη (δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).

Ωστόσο, με παρέμβαση του Πρωθυπουργό, το καθεστώς της δωρεάν περίθαλψης των χαμηλοσυνταξιούχων θα συνεχιστεί και το 2021.

«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Η Πολιτεία μένει δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν τη φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο twiter.

mhts farmaka

επιστροφή στην κορυφή