ΡΟΗ 24/7:

Επιχορήγηση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών της Κασσάνδρας ζητά η Κ. Ιγγλέζη

vothonas katastrofes2

- Ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ


Το θέμα των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο και οι υποδομές της Κασσάνδρας μετά από τις τελευταίες πλημμύρες θέτει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, ζητώντας να μάθει αν θα υπάρξει άμεσα επιχορήγηση για την αποκατάσταση των ζημιών, ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου που πλησιάζει.

Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Ιγγλέζη:

«Σοβαρές καθιζήσεις προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις του τελευταίου δεκαημέρου του μήνα Φεβρουαρίου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κασσάνδρας του νομού Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα η επαρχιακή οδός που συνδέει τη κοινότητα της Αθύτου με αυτή της Φώκαιας, έχει καταστεί αδιάβατος λόγω των καθιζήσεων του οδοστρώματος στην περιοχή Βόθονας. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγετε από παρακαμπτήρια οδό που συνδέει τις δύο κοινότητες.
Σημειωτέον δε ότι η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός είναι τμήμα της μοναδικής οδικής αρτηρίας που συνδέει αυτή τη στιγμή τη Θεσσαλονίκη με τη Κασσάνδρα και η παρακαμπτήρια οδός δεν έχει τις προδιαγραφές για να αντέξει την ήδη αυξημένη κίνηση οχημάτων, μεταξύ αυτών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, και που εν όψι της τουριστικής περιόδου αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.
Συνεπώς καθίσταται επείγουσα και άμεσης προτεραιότητας η αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

1. Θα υπάρξει άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς το Δήμο Κασσάνδρας για την αποκατάσταση των ζημιών του επαρχιακού οδικού δικτύου;».

επιστροφή στην κορυφή