ΡΟΗ 24/7:

Μήνυμα της Κ. Ιγγλέζη για την εργατική Πρωτομαγιά

igglezi2

Τη συνέχιση των αγώνων των εργαζομένων για δημοκρατία και αξιοπρέπεια τονίζει η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, στο μήνυμά της για την εργατική Πρωτομαγιά

 

"Η 1η του Μάη είναι μια μέρα μνήμης για τους αγώνες που δόθηκαν και μια υπενθύμιση για τους αγώνες που πρέπει να δοθούν. Αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την κοινωνική αδικία.

Η οικονομική κρίση – η οποία δημιουργήθηκε από τις οικονομικές ελίτ και με σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της – έδωσε την ευκαιρία για μια ανηλεή επίθεση στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Στην Ελλάδα των μνημονίων και της λιτότητας επιχειρήθηκε η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, κοινωνικά και εργατικά κινήματα αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν παρά τη σκληρή καταστολή των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Σήμερα οι αγώνες συνεχίζονται. Κόντρα στις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς ξένων και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων. Κόντρα στις δυνάμεις που επιδιώκουν την ανθρώπινη εξαθλίωση και την κοινωνική καταστροφή με μόνο στόχο το κέρδος.

Δεν ξεχνάμε το μήνυμα του αγώνα στο Σικάγο του 1886. Εμπνεόμαστε απ΄αυτό και συνεχίζουμε τους αγώνες για ανθρώπινα, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα, για δημοκρατία και αξιοπρέπεια".

επιστροφή στην κορυφή