ΡΟΗ 24/7:

Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τα νέα μέτρα

kuvernhsh syriza

- Τα σκληρά μέτρα πέρασαν από το κυβερνητικό συμβούλιο - Η πρόταση βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών αρχηγών - Θα αποσταλλεί στις Βρυξέλλες μέχρι τις 10 απόψε - 4 ώρες κράτησε το δραματικό κυβερνητικό συμβούλιο - Πληροφορίες για σύγκληση ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Εντολή όλοι οι βουλευτές να μείνουν στην ΑΘήνα το τριήμερο

 

Από το κυβερνητικό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε περί τις 7 το απόγευμα, πέρασε το πακέτο με τα μέτρα, που οφείλει να αποστείλει μέχρι το βράδυ σήμερα η ελληνική κυβέρνηση προς τον ESM, ως την αναγκαία προϋπόθεση για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που έχει ζητήσει από προχθές.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιά στάση κράτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αφού πρόκειται για ένα «βαρύ» 3ο Μνημόνιο, με σκληρά μέτρα, ύψους 10 δις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

O Πανος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε:

«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη αρχηγών κομμάτων υπό πρόεδρο της Δημοκρατίας σε λίγες ώρες, σε λίγη ώρα, θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί.

Γνωρίζετε καλά οτι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Ο Υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε και για την κατάργηση της έκπτωση στα νησιά σενάριο στο οποίο έχει εκφράσει ζωηρότατες ενστάσεις, απειλώντας ότι θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση.

«Μην βιάζεστε τόσο πολύ» αρκέστηκε να πει.

Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς

Η πρόταση εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο και τώρα ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους ήδη βρίσκεται σε κοινό μέτωπο. Σενάρια μάλιστα που δημοσίευσε σήμερα και η Bild αναφέρουν ότι ειδικά ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι ανοιχτός και σε συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία, εφόσον οι απώλειες του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού επιβάλλουν την αναζήτηση νέων συμμαχιών.

Αφού κλείσει αυτός ο κύκλος των επαφών και με την προσδοκία ότι θα υπάρξει ευρύτερη συναίνεση, ο κ. Τσίπρας θα δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποστείλει την πρόταση στις Βρυξέλλες, εντός της ημέρας, αφού υπάρχει τελεσίγραφο Γιούνκερ να αποσταλεί η πρόταση ως σήμερα τα μεσάνυχτα.

Η πρόταση θα διαβιβαστεί από τον ESM στην Κομισιόν, στο ευρωπαϊκό συμβούλιο και πιθανόν στην ΕΚΤ το πρωί της Παρασκευής. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία της πρότασης και ίσως χρειαστούν βελτιώσεις πριν το Eurogroup.

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή