ΡΟΗ 24/7:

Με τα "Παντρολογήματα" ξεκινά το 6ο Φεστιβάλ Πολυγύρου το Σάββατο

pantrologimata

- Στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου


Με το θεατρικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ "Παντρολογήματα" με τον Γιάννη Μπέζο, ξεκινάει το Σάββατο 5 Ιουλίου το 6ο Φεστιβάλ Πολυγύρου "Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2014".
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου στις 9.15 μ.μ. με με προπώληση εισιτηρίων στα 15 ευρώ (αντί για 18 ευρώ).

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου, όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.
Σαν γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τα πρόσωπά του φορτισμένα από τις συνήθειες της εποχής τους, που στην ουσία απέχουν ελάχιστα από τις σημερινές. Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα! Κι αυτό εντάσσεται στη λοξή του ματιά στον κόσμο. Έναν κόσμο δυσβάσταχτο για τον ίδιο και αστείο για εμάς.
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστος Λούλης, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Δεγαϊτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτης Κατσώλης, Όλγα Ιωσηφίδου.
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος. Σκηνικά- Κοστούμια: Άγγελος Μέντης. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 15:45
επιστροφή στην κορυφή