ΡΟΗ 24/7:

"Ανάμεσα σε δύο κόσμους": Πρεμιέρα στις 5 Ιουνίου

026c49ac-6781-4943-a5d4-050ee54f50af

Ένα «σκοτεινό» παραμύθι. Μια «περιπατητική» παράσταση στα μάτια και την καρδιά…

 


Ο Μιχάλης Συριόπουλος παρουσιάζει για οχτώ μόνο βράδια στο Θέατρο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 6984244577) το έργο "Ανάμεσα σε δύο κόσμους" ή "Ντιμπούκ", του Σαλόμ Άνσκι. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 21.30 και από τις 6 Ιουνίου έως τις 12 του μηνός θα πραγματοποιούνται καθημερινά δύο παραστάσεις, στις 21.30 και στις 23.30.

Το έργο "Ντιμπούκ" ή αλλιώς "Ανάμεσα σε δύο κόσμους" αναφέρεται στην απώλεια του κορμιού, την άνευ όρων παρουσία της αγάπης, την αθέτηση του όρκου. Μια έξοδος κινδύνου στην αγνότητα: Σ' ένα εβραϊκό χωριό της Πολωνίας του 1900 και ανάμεσα σε δύο κόσμους, της ψυχής και της ύλης, της δικαιοσύνης και της αδικίας, αιωρείται ο έρωτας ενός άντρα και μιας γυναίκας, του Χανάν και της Λέα. Όταν όμως, ο πατέρας της Λέα αποφασίζει να την παντρέψει μ' έναν πλούσιο γαμπρό, ο Χανάν πεθαίνει από τη λύπη του. Η ένωση τους, ωστόσο, θα είναι αναπόφευκτη. Ο Χανάν παραβιάζοντας τους νόμους που χωρίζουν τους ζωντανούς από τους νεκρούς, θα μπει ως Ντιμπούκ στο σώμα της αγαπημένης του.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Σάλομ Άνσκι
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μιχάλης Συριόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γραμμενίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Μανωλάκος
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Κατερίνα Γραμμενίδου, Τίνα Ευρενίδου, Ηλίας Μπερμπέρης, Στέλιος Ντοκούζ, Μιχάλης Συριόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου.
Στο βιολί ο Αντώνης Γραμμενόπουλος.

Η παράσταση τελεί πό την καθοδήγηση της Νέλλης Αρούχ και τη βοήθεια της ισδραηλιτικής κοινότητας.

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ
Φοιτητικό-Ανέργων: 8 ευρώ
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων: 6984244577 (κ. Ντοκούζ).

επιστροφή στην κορυφή