ΡΟΗ 24/7:

Στο 1ο Χορευτικό Συναπάντημα στην Κύπρο ο Δήμος Ν. Προποντίδας

3d145e44-25ba-470d-b6d4-00f09c39f464

Σκοπός του Συναπαντήματος είναι η δημιουργία δεσμών φιλίας και συνεργασίας

 

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1ο Χορευτικό Παραδοσιακό Συναπάντημα, από την Πέμπτη 12 έως και την Κυριακή 15 Μαΐου, που οργάνωσε στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων ζωής και προσφοράς στα Πολιτιστικά Δρώμενα της Κύπρου, ο Μουσικοχορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "Η Βούρκα".
Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης έλαβε μέρος ο Δήμος Νέας Προποντίδας από την Ελλάδα και οι κοινότητες Μενοίκου, Αγροκηπιάς και Κοράκου από την Κύπρο. Το Δήμο Νέας Προποντίδας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Λέλεκας. Σε επίπεδο συλλόγων, ελαβαν μέρος ο Σύλλογος Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία, από το Δήμο Νέας Προποντίδας και ο Λαογραφικός Όμιλος "Η Βούρκα", ο Π.Α.Σ. Αγροκηπιάς και ο Λαογραφικός Όμιλος Κοράκου από την Κύπρο.
Σκοπός αυτού του Παραδοσιακού Συναπαντήματος, είναι η δημιουργία δεσμών φιλίας και συνεργασίας τόσο μεταξύ Δήμου και Κοινοτικών Συμβουλίων Ελλάδας – Κύπρου όσο και μεταξύ Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων στοχεύοντας στη διάδοση της Παράδοσης και του Λαϊκού Πολιτισμού κάθε τόπου.
Δέσμευση όλων ήταν να ακολουθήσουν και άλλα παραδοσιακά Συναπαντήματα με ανταλλαγές Πολιτιστικών Συλλόγων σε Ελλάδα και Κύπρο. 

2c9c21f9-ff5b-4270-9ecc-6748d7502dcc

επιστροφή στην κορυφή