ΡΟΗ 24/7:

"Οι Δρόμοι της Παράδοσης" στα Ν. Ρόδα

n roda xoros1a

- Κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν το 5 χορευτικό αντάμωμα το Σάββατο


9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από τη Β. Ελλάδα, με 12 χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στους "Δρόμους της Παράδοσης", το χορευτικό αντάμωμα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφυγική Αναγέννηση στα Ν. Ρόδα και σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι.

n roda patinada1

Το χορευτικό αντάμωμα ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα με πατινάδα, δηλαδή όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν, μαζί με τα λάβαρά τους και μουσική, να περνάνε χορεύοντας τους δρόμους του χωριού, ενώ σε δύο σημεία υπήρχαν στάσεις για κεράσματα, το παραδοσιακό τσίπουρο και εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού. Γύρω στις 9 το βράδυ κατέληξαν στην παραλία των Ν. Ρόδων όπου ξεκίνησε η παράσταση των χορευτικών τμημάτων, η οποία κατέληξε σε γλέντι με τη συμμετοχή όλων, που τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα.

n roda kerasma1

Στην εκδήλωση, εκτός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες, παραβρέθηκαν η Βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χάρης Λαζαρίδης, Λευτέρης Βαλσαμής και Αργύρης Τσακνής.

n roda kosmos1

Ο Λ. Σημαιωνίδης

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευτέρης Σημαιωνίδης, μιλώντας στο halkidikifocus, δήλωσε: «Για 5η χρονιά πραγματοποιήσαμε μια εκδήλωση που στηρίχθηκε σε πολλούς εθελοντές, που βοήθησαν το έργο μας. Μια εκδήλωση που είχε μεγάλη επιτυχία και αποτελεί την αρχή για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν όλο το καλοκαίρι. Υπήρξε τεράστια ανταπόκριση από τους Συλλόγους που καλέσαμε να συμμετέχουν και με αυτό τον τρόπο οι σύλλογοι προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά, αλλά και να φέρουμε νέους ανθρώπους κοντά στην παράδοση».

n roda patinada3

n roda patinada2

n roda kerasma2

n roda kosmos5

n roda xoros1

n roda xoros2

n roda kosmos2

n roda xoros3

n roda kosmos3

n roda xoros4

n roda xoros5

n roda xoros6

 

Κίκα Δημαρόγλου

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 11:15
επιστροφή στην κορυφή