ΡΟΗ 24/7:

Τελευταίες παραστάσεις για την "Κατερίνα" στο Θέατρο Εγνατία

katerina

Έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

 

Η παράσταση "Κατερίνα" του Γιώργου Νανούρη, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς και στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνει τις παραστάσεις στο θέατρο Εγνατία έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.
Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει στο Λονδίνο σε συμπαραγωγή Ark4Art - Hellenic Centre (7-8 Νοεμβρίου).
Στο θέατρο ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει 4 παραστάσεις 14 -15 και 21-22 Νοεμβρίου.
Τέλος, η "Κατερίνα" θα επιστρέψει στην Αθήνα στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου από 5 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να την συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Γιώργος Νανούρης.
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

 

επιστροφή στην κορυφή