ΡΟΗ 24/7:

"Σαρλό, ο άστεγος δανδής" το Σάββατο στο κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος"

Cw5KF7AXEAA9rXJ

Με τον Θανάση Βισκαδουράκη

 

Ένα σύγχρονο κοινωνικό έργο της Άντας Τσεσμελή – Edwards, ο "Σαρλό, ο άστεγος δανδής", το οποίο γράφτηκε μετά από προσωπική «περιπλάνηση» της συγγραφέως με τους άστεγους της Θεσσαλονίκης, ανεβαίνει στο κινηματοθέατρο κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος" το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 19.00 και στις 21.30, αλλά και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, τις ίδιες ώρες.
Το έργο, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού, καταγράφει ιστορίες ζωής με τρόπο κωμικοτραγικό και σκιαγραφεί τον ψυχισμό των νεοάστεγων.
Σαρλό, ένας σύγχρονος δανδής, ερμηνευμένος εξαιρετικά από τον πολυσχιδή, ταλαντούχο ηθοποιό Θανάση Βισκαδουράκη που καταφέρνει να παρασύρει το κοινό στα νερά του δικού του λιμανιού, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ανακαλύπτοντας την αλήθεια.
Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες του Λεοντή, που η μοίρα τον ένωσε με έναν αδέσποτο σκύλο, τον Σαρλό και τον «ασχημόκτιστο» κάκτο Κούλη, καθρεφτίζεται η νεοελληνική πραγματικότητα.
Ένα παγκάκι στο λιμάνι να ατενίζει τη θάλασσα είναι αρκετό για να φιλοξενήσει το παράπονο, το άγχος, τον φόβο, την απελπισία αλλά και την Ελπίδα για Αναγέννηση. «Το Όραμα του Φωτός»!
Ο Λεοντής απορρίπτει την Κοινωνία πιστεύοντας πως η ζωή τον αδίκησε και αποδομεί τις ήττες του με γλυκόπικρο χιούμορ μέχρι που τον κατακλύζουν οι αναμνήσεις που χτυπάνε βίαια στο κέντρο του συναισθήματος και εκεί χάνεται κάθε ίχνος λογικής...
Αν δείτε κάποιον να μονολογεί, μην τον φοβηθείτε. Μοιράζεται την μοναξιά του με τον εαυτό του, τον κόσμο του Εντός και πάντα περιμένει την ανατολή ενός καινούργιου ήλιου.
Το έργο αυτό γράφτηκε μετά από 7 συνεντεύξεις με άστεγους της Θεσσαλονίκης και την εμπειρία μια ολονύχτιας περιπλάνησης στις “καβάντζες” και στα λημέρια τους. Στο έργο συμμετέχει η Λούκα, ένα αδέσποτο σκυλί, το οποίο βρέθηκε πριν 9 μήνες σε άθλια κατάσταση, στην Θεσσαλονίκη και κατάφερε μετά από εντατική φαρμακευτική αγωγή και ιατρική παρακολούθηση να ανακάμψει, χάρη στην Ξένια Τσεσμελή.

Εισιτήρια
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 5 ευρώ (ανέργων, φοιτητών, άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ
ΑΜΕΑ : Δωρεάν

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν:
• ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
• «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ» – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ

 

επιστροφή στην κορυφή