ΡΟΗ 24/7:

"Το φιόρο του Λεβάντε" το Σάββατο στο Κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος"

Cy uWvXXgAAUua8

Στα πλαίσια του Ανοιχτού Θεάτρου

Το θεατρικό έργο "Το φιόρο του Λεβάντε" του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιούλης Μπυρίδου, παρουσιάζεται από την Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) στη Θεσσαλονίκη.
Η παράσταση ανεβαίνει στα πλαίσια του Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο τετραπέρατος Ζακυνθινός, αθώος, γαλίφης, πολυμήχανος και καταφερτζής, Νιόνιος Νιονιάκης, μαζεύει τα τζατζαλάκια του και πηγαίνει στην Αθήνα, στο αρχοντικό του μεγαλοδικηγόρου Αρ. Βάλδη, με σκοπό να πάρει τη θέση του επιστάτη. Μια σειρά από κωμικές καταστάσεις τον καθιστούν μέλος της οικογένειας... Μία ανάλαφρη κωμωδία του Ζακυνθινού Γρ. Ξενόπουλου, που όταν τη γράφει έχει τριάντα χρόνια μακριά απ το νησί του τη Ζάκυνθο ή αλλιώς «Φιόρο του Λεβάντε» (άνθος της Ανατολής) όπου ονόμασαν έτσι οι Βενετοί, που κατείχαν το νησί από το 1484 ως το 1797, μιας και υπάρχουν 7.000 είδη λουλουδιών.

Οι συντελεστές της παράστασης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Τετέλης Βάλδης: Αντώνης Μάντσος
Ροζαλία Βάλδη: Τάνια Καρατζοπούλου
Βιργινία: Εύη Μάντσου
Πηνελόπη: Άννα Τοσίδου
Παππούς Βάλδης: Βασίλης Μπουτζής
Νιόνιος Νιονιάκης: Γιάννης Βουλγαράκης
Χαρίλαος: Νίκος Παπακωνσταντίνου
Τάκης: Μανώλης Μπλούκος
Λιλή: Χριστίνα Γκορίδου
Κατερίνα: Πλουμία Χασογλάνη
Λούστρος: Αντώνης Τσαλής

Λοιποί συντελεστές

Επιμέλεια σκηνικών- κουστουμιών: Θανάσης Κωνσταντέλιας, Τάκης Φίλτσος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύη Μάντσου
Φωτισμός- Ήχος: Εύα Ζαρμπή.

 

επιστροφή στην κορυφή