ΡΟΗ 24/7:

«Παίζοντας με την ποίηση του Γιώργου Θέμελη», στη Θεσσαλονίκη

themelis

Για τα σαράντα χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Θέμελη

Την παράσταση «Παίζοντας με την ποίηση του Γιώργου Θέμελη» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τα σαράντα χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Θέμελη, σε συνεργασία με το θέατρο "Παράθλαση", το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.
Από το «Γυμνό Παράθυρο» έως «Το περιστέρι και τα επτά αναστάσιμα θαύματα», η ποίηση του Θεσσαλονικιού δημιουργού γίνεται εργαλείο θεατρικής πραγμάτωσης και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ ποιητικής δημιουργίας και θεατρικού λόγου. Ηθοποιοί σε ρόλους μη δραματικούς, αλλά σε επαφή με τη βαθύτερη ουσία των ποιημάτων, φέρνουν στη σκηνή ένα νέο ποιητικό έργο, ένα παιχνίδι δραματοποίησης, με κύριο πρωταγωνιστή το έργο του ποιητή.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μόνα Κιτσοπούλου
Μετακειμενικά σχόλια: Μαρία Ιατρού, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ΑΠΘ
Κιθάρα - Διδασκαλία τραγουδιών: Κυριάκος Ξανθόπουλος
Δραματοποιούν - Παίζουν - Απαγγέλουν οι ηθοποιοί: Γαβριήλ Αθανασιάδης, Αριάδνη Αλεξίου, Μυρσίνη Ανδρεάδου, Λήδα Καραδέδου-Ισουά, Στεφανία Κοζιντζή, Κατερίνα Κούρτογλου, Αδριανός Φριλίγγος, Ανατολή Φωτιάδου, Γεωργία Χαρίτογλου, Ιάσων Χατζηβασιλείου, Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ, Νίκη Χριστοπούλου
Τραγουδούν: Κατερίνα Γανδά, Γιώργος Γκασνάκης, Κυριάκος Ξανθόπουλος, Χριστίνα Ριζίδου, Αφροδίτη Τσακίρη, Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε: Ναντίνα Κυριαζή, τηλ. 2310 385662 (έως Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 16.00), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

επιστροφή στην κορυφή