ΡΟΗ 24/7:

Το Άγιον Όρος μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό

beligradi5

Έκθεση φωτογραφίας στο Βελιγράδι

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε το Σάββατο 29 Απριλίου, στην Κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, η έκθεση φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», με το φωτογραφικό υλικό των τεσσάρων φωτογράφων: Zoran Purger από την Σερβία, Ali Borovali από την Τουρκία, Zbigniew Kosc από την Пολωνία, και Valery Bliznyuk από την Ρωσία.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Τοπλίτσης Αρσένιος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι Ηλίας Ηλιάδης, ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας Αναστάσιος Ντούρος, καθώς και ο Σέρβος φωτογράφος Zoran Purger.

Ο Μητροπολίτης Τοπλίτσης αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση μεταξύ της Σερβίας, του Αγίου Όρους και της Θεσσαλονίκης και δήλωσε ότι η έκθεση με φωτογραφικό υλικό από το Άγιον Όρος είναι μία πολύ καλή αφορμή για να δει ο Σερβικός λαός, πτυχές της ζωής της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο κ. Ηλιάδης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Δ.Σ της Αγιορειτικής Εστίας κ. Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ για την ανταπόκριση τους στο αίτημα της Πρεσβείας να συμμετέχει η Αγιορειτική Εστία στο δεκαήμερο ελληνικών εκδηλώσεων «Ελληνικές Ημέρες στο Βελιγράδι» και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το φωτογραφικό υλικό.

Ο κ. Ντούρος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η έκθεση «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» είναι η τρίτη κατά σειρά έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας που μεταφέρεται και παρουσιάζεται στο Βελιγράδι και αυτό ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο, τους ήδη στενούς δεσμούς της πόλης του Βελιγραδίου με την Αγιορειτική Εστία.

Τελειώνοντας έκανε μνεία στην προετοιμασία των εορτών του 2019, χρονιά κατά την οποία θα εορταστεί η επέτειος της συμπλήρωσης των 800 ετών από την ανακήρυξη του Αγίου Σάββα ως πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας, γιορτές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Βελιγράδι.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας του Βελιγραδίου, και την Αγιορειτική Εστία και αποτελεί μέρος των δεκαήμερων εκδηλώσεων προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού «Ελληνικές Ημέρες στο Βελιγράδι» και θα παραμείνει στο Βελιγράδι έως το Σάββατο 20 Μαΐου 2017.

beligradi4

επιστροφή στην κορυφή