Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας" του Μάκη Πάνου από την Ορμύλια Χαλκιδικής

29025600 1262727913862288 3857435259985220156 n

Παρουσιάσεις σε Πολύγυρο και Θεσσαλονίκη

"Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Μάκη Πάνου από την Ορμύλια Χαλκιδικής που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Πνοή".

"Καταχωνιασμένα μυστικά περιμένουν χρόνια για να δουν το φως. Ανομολόγητες πράξεις στιγματίζουν τους ήρωες επηρεάζοντας τις ζωές των απογόνων τους. Το βιβλίο ακολουθεί τη ζωή μιας οικογένειας από τον Οκτώβρη του 1912, λίγες βδομάδες πριν από την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό, μέχρι τη μεταπολίτευση, με ενδιάμεσους σταθμούς τους βαλκανικούς πολέμους, τον πόλεμο της Κριμαίας, την μικρασιατική καταστροφή, την κατοχή και τον Εμφύλιο, φτάνοντας μέχρι τα χρόνια της χουντικής επταετίας.
Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, περιπλεγμένο αριστοτεχνικά γύρω από τη Μαρία και τον άντρα της που έζησαν την αγάπη ως απωθημένο και τον έρωτα ως μαρτύριο", αναφέρεται το οπισθόφυλλο.

Την προσεχή εβδομάδα το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του καφέ του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
1. Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη φιλόλογος- συγγραφέας
2. Μαρία Τσουλναρά – Πολυβάκα εκπαιδευτικός
Θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου οι ηθοποιοί του Θεατρικού Οργανισμού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ: Στέλλα Βέκη και Μένια Γκαρλή.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Τσικούρης Αντρέας και Ψωμαδέλη Έφη

Την Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου με τη συνεργασία του ΝΠΔΔ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" και της δημοτικής βιβλιοθήκης
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
1. Ζωγραφάκης Γεώργιος εκπαιδευτικός - συγγραφέας
2. Μαρία Τσουλναρά – Πολυβάκα εκπαιδευτικός
Θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου οι ηθοποιοί του Θεατρ. Οργαν. ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ: Βέκη Στέλλα και Μένια Γκαρλή.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Τσικούρης Αντρέας και Ψωμαδέλη Έφη

Ο συγγραφέας

Ο Μάκης Πάνος γεννήθηκε στην Ορμύλια της Χαλκιδικής πριν από μισό αιώνα, μια δεκαετία και… κάτι. Τελείωσε τη Γεωπονική σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχει έντονη πολιτιστική, συνδικαλιστική αλλά και πολιτική δράση. Τα χρόνια προσφοράς και αγώνων, ως εκλεγμένος πρόεδρος σε φορείς των παραπάνω δραστηριοτήτων, αριθμούν τα τριάντα.

Ένα τραγικό γεγονός έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Οι δικοί μας άγιοι οι δικοί μας άγγελοι» ήταν μια χειμαρρώδης κατάθεση ψυχής. Έχει γράψει ακόμα το «Γουρούνια στην πράσινη τσόχα», καθώς και δυο θεατρικά έργα: «Σταμάτα την παρέλαση ρε…» και «Ο Μάριος… πολιτευτής». Το πρώτο ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη από τον θεατρικό οργανισμό «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ». Αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στην περιοχή της Χαλκιδικής. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Το τελευταίο του μυθιστόρημα είναι «Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

επιστροφή στην κορυφή