ΡΟΗ 24/7:

"Ρωγμές στο χρόνο" του Μπάμπη Τάσιου στον Πολύγυρο

45206652 1891103194338337 1192588559832317952 n

Από 3 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου

Στον Πολύγυρο θα λειτουργεί από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Ρωγμές στο χρόνο" του Μπάμπη Τάσιου.

Ειδικότερα, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον παραδοσιακό ξενώνα Μαρέλια, έως τις 3 Δεκεμβρίου και είναι μια αναφορά στη μαγεία της φωτογραφίας, μια κατάδυση στο χθες και στο σήμερα .

"Η φωτογράφηση είναι μια περιπέτεια ,ένα παιχνίδι με το φως και το χρόνο. Μια συνεχής αναζήτηση, ένα παραμύθι εικονογραφημένο, πολύ περπάτημα, ατέλειωτες ώρες παρατήρησης

Στου χρόνου τις ρωγμές, ψάχνω το φως που πέφτει σε ρημαγμένα κι άδεια σπιτικά, σε ανθρώπους, αλλά και στην αγκαλιά της φύσης,σε δρόμους, σ’ αγορές και σε παζάρια.

Στην αναζήτηση του αυθεντικού, προσπαθώ να δημιουργώ εικόνες που αγγίζουν τον θεατή, με θέλγει το απρόσμενο, σε κάθε μου βήμα.

Τα φωτογραφικά θέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι σταθμοί ενός γοητευτικού ταξιδιού, που συνεχίζεται. Είναι οι ζωές μας, η φύση που μας περιβάλλει, το παλιό που δε χάνεται.

Ο μεγάλος Αμερικανός φωτογράφος του 20ου αιώνα, Ancel Adams (1902-1984) έλεγε: 

«Δεν δημιουργείς μια φωτογραφία, μόνο με τη μηχανή. Όταν φωτογραφίζεις κουβαλάς μαζί σου, όλες τις εικόνες που έχεις δεί, όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει, τη μουσική που έχεις ακούσει, τους ανθρώπους που έχεις αγαπήσει«»

Με εκφράζει απόλυτα αυτή η διατύπωση, όταν φωτογραφίζω χαίρομαι τη κάθε στιγμή, στα κάδρα που επιλέγω προσπαθώ να μεταφέρω τη συγκινησιακή φόρτιση που νιώθω, εξάλλου φωτογραφία χωρίς πάθος και συναίσθημα δεν υφίσταται.

Θαυμάζω και ξεχωρίζω τους παλιούς φωτογράφους. Με ελάχιστα μέσα και σχεδόν ανύπαρκτες φωτογραφικές ευκολίες, παρέδωσαν στις επόμενες γενιές, σπουδαία έργα.

Ας είναι αφορμή, να πειραματιζόμαστε και να προσπαθούμε σε ένα τεχνολογικά εξελιγμένο κόσμο, να διατηρήσουμε την πραγματική αίσθηση που αποπνέει το φωτογραφικό μέσο", σημειώνει ο Μπάμπης Τάσιος.

Οι «Ρωγμές στο χρόνο» παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Είναι η 3η ατομική έκθεση φωτογραφίας. Παράλληλα συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις με ομολόγους του από τον χώρο των εικαστικών τεχνών και της φωτογραφίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής. Συνεργάστηκε με την εφημερίδα "Μακεδονία" και το ένθετο περιοδικό της «Ταξίδια», συμμετέχοντας στην διαμόρφωση της ύλης του, ως φωτογράφος και αρθρογράφος.

Διατηρεί ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο www.babistasios.blogspot.gr στην οποία δημοσιεύει φωτογραφικά θέματα και ταξιδιωτικά μου άρθρα.

Επίσης στο facebook: https://www.facebook.com/Kaleidoscopephotogr/

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

επιστροφή στην κορυφή