ΡΟΗ 24/7:

Παρουσιάζεται στον Πολύγυρο το μυθιστόρημα του Άγ. Αυγουστίδη "Ούζο 44 Ούζο"

augoustidis ouzo 44

Στις 14 Φεβρουαρίου

Την παρουσίαση του μυθιστορίματος του συγγραφέα και ιστορικού Άγγελου Αυγουστίδη "Ούζο 44 Ούζο" διοργανώνεται από το Δήμο Πολυγύρου, το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Ν.Π. του Δήμου "Αριστοτέλης και τις εκδόσεις "Κέδρος" την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (Οικία Τραγανού).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν και θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα η ζωγράφος Καίτη Ζγέμπα και ο Βιβλιοθηκονόμος Νικόλαος Πιτσιόλας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Το μυθιστόρημα "Ούζο 44 Ούζο" είναι μια έξοχη τοιχογραφία της ελληνικής επαρχίας της δεκαετίας του 1950: Παραμονές των εκλογών του 1958 ο Αυγουστίνος, ένας μικρός ποτοποιός από τη Θεσσαλονίκη, και ο Αριστοτέλης, o οδηγός του, γυρίζουν με ένα παλιό φορτηγό – μια Dodge του βρετανικού στρατού - τις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, πουλώντας κρασί, ούζο και άλλα ποτά.
Το μετρικό σύστημα είναι η οκά και το κονιάκ το λένε ακόμη κονιάκ και όχι μπράντι. Η καθαρεύουσα είναι στις δόξες της, ο Ψυχρός Πόλεμος στο ζενίθ του και η Ελλάδα δεν έχει ακόμη συνέλθει από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Κατοχή και τον Εμφύλιο.
Το Βασίλειο της Ελλάδας μόνο δημοκρατία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα προβλήματα πωλητών και πελατών, ο τρόπος που αντιδρούν σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, οι προσωπικές ιστορίες τους και το παρελθόν τους είναι άμεσα συνυφασμένα με την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

 

επιστροφή στην κορυφή