ΡΟΗ 24/7:

Παρουσιάζεται η αρχαιολογική συλλογή Ι. Λαμπρόπουλου στον Πολύγυρο

uyuy large

Στις 24 Μαρτίου τα εγκαίνια

Η αρχαιολογική συλλογή Ιωάννη Λαμπρόπουλου, που περιλαμβάνει πλήθος κεραμικών αγγείων όπως ληκύθους, οινοχόες, σκύφους, κύλικες, κοτύλες, πινάκια, πλημοχόες, κοσμήματα όπως ενώτια, περίαπτα, διαδήματα, ζέλλια, περιδέραια, ειδώλια, νομίσματα, γυάλινα και χάλκινα αγγεία, όπλα και κράνη, παρουσιάζεται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου.
Η έκθεση, που έχει τίτλο "Ένας συλλέκτης και ένας αρχαιολόγος από το παρελθόν συνομιλούν σε χρόνο μέλλοντα", εγκαινιάζεται την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 12.00 μ. και διοργανώνεται από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και η Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου.
Η κατασκευή και τοποθέτηση των μουσειακών προθηκών έγινε με πρωτοβουλία της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου. Η Εταιρεία κατόρθωσε να συγκεντρώσει από δωρεές και χορηγίες το απαραίτητο χρηματικό ποσό και σε συνεννόηση και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής ετοιμάστηκε η αίθουσα και θα ανοίξει στο κοινό στις 24 Μαρτίου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 13:56
επιστροφή στην κορυφή