ΡΟΗ 24/7:

Ανοίγει την Παρασκευή το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού στα Φλογητά

kentro vizantinou pol floghta1

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού Χαλκιδικής "Ιουστινιανός", θα έχουν το απόγευμα της 26ης Ιουλίου από τις 6 μέχρι αργά το βράδυ, πιστοί και επισκέπτες. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους αποδέχθηκε το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Φλογητών και της οικείας Τοπικής Κοινότητας, ώστε να το επισκεφθούν οι πιστοί που θα βρεθούν στις εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα. Το εξωκκλήσι του Αγίου βρίσκεται στο χώρο του μετοχίου δίπλα στο παλιό νοσοκομείο, σημερινό Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού.

agios pantelehmwn floghta

Στις 7.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η πομπή με την ιερή εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα, από την κεντρική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα κατευθυνθεί στο χώρο του εξωκκλησίου. Θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ πολλοί θα είναι οι πιστοί που θα ξενυχτήσουν υμνώντας τον Αθλοφόρο και Ιαματικό Άγιο.
Το πρωί της 27ης Ιουλίου, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Τα τελευταία χρόνια κάθε τέτοια ημέρα το Κέντρο παραμένει ανοιχτό, ικανοποιώντας, το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και το ενδιαφέρον των πολλών επισκεπτών της περιοχής.

kentro vizantinoy pol floghta3

επιστροφή στην κορυφή