ΡΟΗ 24/7:

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών τιμά τη Θεσσαλονίκη

ems tiverios poster 19 1

Διπλή εκδήλωση την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυσή της, οργανώνει διπλή εκδήλωση για να τιμήσει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Στις 18.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ε.Μ.Σ. (Εθνικής Αμύνης 4, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Ομότιμου καθηγητή Α.Π.Θ., Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών και Μέλους της Ε.Μ.Σ. Μιχάλη Τιβέριου, με θέμα: "Περί της Θεσσαλονίκης του Κασσάνδρου και του προκατόχου της".

Θα ακολουθήσει η απονομή του Μεταλλίου των 80 χρόνων της Ε.Μ.Σ. στον ομιλητή από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Βασίλειο Ν. Πάππα, ο οποίος θα προλογίσει την εκδήλωση.

Στη συνέχεια, στις 19.30 στην Πινακοθήκη της Ε.Μ.Σ. (Νικολάου Γερμανού 1, 6ος όροφος) θα εγκαινιαστεί έκθεση ζωγραφικής με θέμα: Η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους.

Η έκθεση περιλαμβάνει 130 έργα 80 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών των οποίων η θεματογραφία αναφέρεται σε τοπία, μνημεία και σημαντικές όψεις της Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Σ. και η Ιστορικός Τέχνης Έλλη Κοκκίνη-Καπλάνη, η οποία και θα κάνει την ξενάγηση.

Ενδεικτικά, μερικοί από τους κορυφαίους ζωγράφους, έργα των οποίων θα κοσμήσουν την παραπάνω έκθεση, είναι:

Alex Barkoff, Esprit-Marie Cousinery, Emile Gerlach, Σπύρος Βασιλείου, Λουκάς Βενετούλιας, Μπάμπης Ζαφειριάδης, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Τάκης Ιατρού, Λυκούργος Κογεβίνας, Χρήστος Λεφάκης, Κώστας Λούστας, Κώστας Μαλέας, Κλειώ Νάτση, Γιώργος Παραλής, Νίκος Σαχίνης, Νίκος-Γαβριήλ Πεντζίκης, Πολύκλειτος Ρέγκος, Βασίλης Σπεράντζας, Γιώργος Σταθόπουλος, Αλέκος Φασιανός, Θάλεια Φλωρά-Καραβία, Νίκος Φωτάκις κ.ά.

Η έκθεση θα διαρκέσει τέσσερις μήνες –2 Οκτωβρίου 2019 έως 2 Φεβρουαρίου 2020- και θα λειτουργεί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: Δευτέρα έως και Παρασκευή 09.00-14.00 & Κυριακή 11.00-15.00.

Επίσης, Τετάρτη-Πέμπτη και Σάββατο 17.30-20.30 (Τηλ. 2310/238 601).

επιστροφή στην κορυφή