ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση του ΔΣ του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

fotografia 124

Του παρέδοσαν τον τόμο των Πρακτικών του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια»

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, δέχθηκε σε συνάντηση, στη Θεσσαλονίκη, κατά το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων, την Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) ΑΠΘ, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη - Μέντζου και τα Μέλη του ΔΣ του ΔΙΚΑΜ ΑΠΘ, τον Αντιπρόεδρο, Ομότιμο Καθηγητή Αστροφυσικής, Γιάννη Σειραδάκη, τον Γενικό Γραμματέα, Καθηγητή Γενετικής, Ζαχαρία Σκούρα, και το Μέλος του ΔΣ, διατελέσαντα Καθηγητή Αστρονομίας, Σταύρο Αυγολούπη. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Επιστημονικός Σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Ευαγγελόπουλος.

Η Πρόεδρος του ΔΣ, Δήμητρα Σφενδόνη - Μέντζου, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τόμο των Πρακτικών του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια», ο οποίος εκδόθηκε πρόσφατα.

Ο τόμος έκτασης 848 σελίδων, έκδοσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει εκατόν δεκαέξι μελέτες που καλύπτουν όλες τις πτυχές του πολυσχιδούς Αριστοτελικού έργου. Συγγραφείς του είναι Αριστοτελιστές από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στο επετειακό ομώνυμο Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε το ΔΙΚΑΜ το 2016, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στα Αρχαία Στάγειρα και στην Αρχαία Μίεζα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τα Μέλη του ΔΣ για την πορεία των δραστηριοτήτων του ΔΙΚΑΜ. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα για προσεχείς δράσεις με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

επιστροφή στην κορυφή