ΡΟΗ 24/7:

"Γεια χαρά" το Σάββατο στην Κασσανδρεία

geia xara

Στο πλαίσιο της δράσης «Ευριπίδεια 2011-2014»

Το κορυφαίο έργο «Γεια Χαρά» του Γιώργου Μαρίνου, από την Εταιρία Θεάτρου Θεσσαλονίκης «Λαμπιόνι», παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Δήμος Κασσάνδρας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας (ΚΕΔΥΚ), το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 18.00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσανδρείας. Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 και η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το έργο

Σε μια μικρή χώρα που την λέγανε Αδάλλε ζούσε ένας πολύ πλούσιος βασιλιάς. Οι κάτοικοί της όμως δουλεύανε σκληρά για να κάνουν τη γη να καρπίζει. Ωστόσο πολλά βράδια έστελνε τα παιδιά της νηστικά στο κρεβάτι.
Ο βασιλιάς αυτός είχε κι έναν τεράστιο κήπο με φρούτα μεγάλα και ζουμερά που τον φρουρούσαν ψυχροί κι αγέλαστοι στρατιώτες. Μια μέρα πέρασε έξω από τον κήπο η Χαρά, ένα μικρό, χαριτωμένο και πανέξυπνο κοριτσάκι που ζήλεψε τα φρούτα του βασιλιά καθώς είχε και μεγάλη πείνα. Εμφανίστηκε τότε μια νεράιδα που της χάρισε λευκά σαν περιστέρια παπούτσια με φτερά που μπορούσε μ’ αυτά να πετάει. Όταν έλεγε, με την βοήθεια των παιδιών από το κοινό, την μαγική φράση «γεια χαρά» μπορούσε να πετάξει.
Με την βοήθεια των παπουτσιών, του κοινού και των κατοίκων της χώρας διώχνουν τον κακό, χοντρό βασιλιά που ψάχνει μια άλλη χώρα για να βρει τους ανθρώπους που θα είναι πρόθυμοι να δουλεύουν για «της μεγαλειότητάς του την βασιλική κοιλιά». Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους που είναι ανεβασμένη με διασκεδαστικό κι αστείο τρόπο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αννίτα Γκαϊτατζή
Σκηνικά – Κοστούμια: Φωτεινή Βηχούδη
Μουσική: Χρήστος Θεσσαλονικεύς
Χορογραφίες: Τατιάνα Παπαδάτου

Παίζουν: Αστέρης Αναστασιάδης, Ευγενεία Μπαράκου, Στέργιος Σουγιουλτζής, Μαρία Βαή, Εφη Κουτσιουρούμπα, Δαυίδ Ιωαννίδης.

 

επιστροφή στην κορυφή