ΡΟΗ 24/7:

Με περιορισμούς οι συναυλίες του καλοκαιριού

synayliagen20

Υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων οι διοργανωτές

Για τη διοργάνωση συναυλιών το φετινό καλοκαίρι μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων για τη στήριξη του Πολιτισμού και την άρση των μέτρων που εφαρμόζονται λόγω κορωνοϊού.

Όπως είπε η κ. Μενδώνη, τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούν να ξεκινήσουν από τις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, η υπουργός απηύθυνε κάλεσμα το φετινό καλοκαίρι να διοργανωθούν εκδηλώσεις, ώστε ο Πολιτισμός να παραμείνει ενεργός.

Αναφερθείσα στους περιορισμούς που θα ισχύουν για τα καλλιτεχνικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους κι άρα και τις συναυλίες, η υπουργός ανακοίνωσε τα εξής:

·Το όριο πληρότητας θα είναι περίπου στο 40%, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

·Η σκηνή θα πρέπει να απέχει 3 μέτρα από την 1η σειρά καθισμάτων.

·Σε περίπτωση εκδήλωσης που το κοινό θα είναι όρθιο, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συναυλίες το φετινό καλοκαίρι, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι η διοργάνωση και η τήρηση των περιορισμών είναι ευθύνη των διοργανωτών.

«Σε όλες τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που θα στείλει το υπουργείο Πολιτισμού προς όλους τους φορείς. Το θέμα των Φεστιβάλ που δεν είναι κρατικά, έγκειται στον εκάστοτε διοργανωτή (δήμος, περιφέρεια, ιδιώτες). Εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε, αλλά να δώσουμε κατευθύνσεις», εξήγησε.

Για την τήρηση των περιορισμών στα κρατικά Φεστιβάλ, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι οι αρμόδιοι εποπτεύοντες φορείς θα αναλάβουν την εφαρμογή τους.

"Στον ιδιωτικό τομέα, η ιδιωτική αγορά θα αυτορυθμιστεί και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει", σημείωσε η υπουργός.

επιστροφή στην κορυφή