ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου πρέπει να λειτουργήσει χθες!" (ΦΩΤΟ)

MALAMA MOYSEIO 220IMG 3837

Ενημέρωση για τις "παράδοξες" καθυστερήσεις

Συνάντηση με την Εταιρία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, με την αφορμή της σημερινής επαναλειτουργίας των μουσείων της χώρας μετά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αντικείμενο αποτέλεσε ο συντονισμός δράσεων, ώστε να επισπευστεί η λειτουργία του μουσείου, το οποίο βιώνει ένα πολυετές παράδοξο, να έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, αλλά για λόγους υπηρεσιακών αβελτηρίων και πολιτικής αδράνειας να παραμένει κλειστό, στο μεγαλύτερο μέρος του για το κοινό. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε στο πλαίσιο αυτό και τις άδειες αίθουσες του μουσείου και κατέγραψε την επώδυνη πραγματικότητα της ύπαρξης ενός υποδειγματικού μουσειακού χώρου, ο οποίος όμως δεν φιλοξενεί το σύνολο των εκθεμάτων του αρχαιολογικού πλούτου της Χαλκιδικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας την ενημέρωσε για τις τελευταίες υπηρεσιακές εξελίξεις και αναλύθηκε ένα πλαίσιο επικείμενων δράσεων γνωστοποίησης του προβλήματος κι ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την λειτουργία του μουσείου. Από την πλευρά της η Κυριακή Μάλαμα, μετά και από τις δύο σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις επί του θέματος, δεσμεύτηκε να πολλαπλασιάσει τις παρεμβάσεις της επί του θέματος και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της για συνεπικούρηση όλων των πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της άσκησης θεσμικής πίεσης προς το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να λειτουργήσει το μουσείο άμεσα.

MALAMA MOYSEIO 120IMG 3842

επιστροφή στην κορυφή