ΡΟΗ 24/7:

"Πλώρη για τ' ουρανού τα μονοπάτια" στα Νέα Μουδανιά (ΦΩΤΟ)

PANSELHNOS MOYDANIA 201

Βραδιά αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Αυγούστου

Μία υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

"«Με Πλώρη για τ' Ουρανού τα Μονοπάτια» συναντήσαμε τη γνώση και τον πολιτισμό σε μία βραδιά, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ν. Προποντίδας και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στα πλαίσια του Πανελλαδικού Εορτασμού της Πανσελήνου (ημέρα ανοικτών μουσείων, αρχαιολογικών χώρων). Για τον Δήμο μας ήταν η μοναδική και κορυφαία πολιτιστική δράση του καλοκαιριού λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας", ανέφεραν οι διοργανωτές.

"Είμαι χαρούμενος για τη σημερινή μας συνάντηση μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί για εμάς θεσμό και θελήσαμε να είναι η μοναδική μας πολιτιστική βραδιά, γι' αυτό το καλοκαίρι στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας αλλά μήνυμα υψηλής ευθύνης, που καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε. Να είμαστε υγιείς και να συναντηθούμε του χρόνου με καλύτερες συνθήκες και περισσότερο πολιτισμό", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

1. Ομιλία: "Με Οδηγό τα Αστέρια" από τους Μάρκο Ασπρίδη και Γιώργο Πιστικούδη AstroEvents In Greece. Αστρονομική παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με χρήση δυο τηλεσκοπίων και λοιπού αστρονομικού εξοπλισμού.

2. Team Veloct AFS
Παρουσίαση της βραβευμένης ως Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας στους Εθνικούς Τελικούς «F1 In Schools» . Η ομάδα Team VeloCT-Creative Thinking, συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό και στους Εθνικούς Τελικούς F1 In Schools. Κατάφερε να καταταγεί 13η, ανάμεσα στις 28 ομάδες που είχαν προκριθεί, και απέσπασε το βραβείο της Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας.

3. "Ρομποτάρουμε κάτω απ΄το φως του φεγγαριού"
Από το τμήμα Ρομποτικής του Millennium Education Centre κατασκευές ρομπότ έδειχναν τις κινήσεις των πλανητών, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της ρομποτικής συμμετέχοντας ενεργά φτιάχνοντας δικές τους κατασκευές με LEGO.

4. «Το ξύπνημα των αισθήσεων»
Ομαδική έκθεση ζωγραφικής καλλιτεχνών Δήμου Νέας Προποντίδας. Διαβάστηκε από την κα Τουμπουλίδου Βάλια, κείμενο, που αντανακλούσε τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και ασχολήθηκε με τη συγγραφή του ο κ Ντικμπασάνης Χρήστος, ποιητής-συγγραφέας μελετητής θρησκειών.

5. « Τι μας λένε οι Αστρο-φωτογραφίες»
Έκθεση Αστρο-φωτογραφίας και παρουσίαση- βιντεοπροβολή φωτογραφιών του κ. Καλλία Ιωαννίδη.

6. BeePathNet- Μελισσοδιαδρομές
Πρόγραμμα "BeePathNet" του Δήμου Νέας Προποντίδας. Ομιλία από την Τοπική Συντονίστρια του Προγράμματος με θέμα: «Εντυπωσιακές αλήθειες για τις μέλισσες (Bee Facts)» και παρουσίαση μελισσοκομικών προϊόντων από τους μελισσοκόμους της Νέας Προποντίδας.

7. Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα:

Α. "All Senses Music Vibes".
Συναυλία με την σοπράνο ‘Ελενα Τιτίρλα και στο πιάνο τον έμπειρο πιανίστα, Παύλο Καραθανάση.

Β. Έντεχνο πρόγραμμα από τον Χρήστο Δαλαμπίρα και Ντίνα Γιακουμάκου.
Χρήστος Δαλαμπίρας (κιθάρα φωνή), Ντίνα Γιακουμάκου (φωνή), Θωμάς Πέτρου (πιάνο) και Μιχάλης Καλαϊτζής (μπουζούκι).

PANSELHNOS MOYDANIA 202

PANSELHNOS MOYDANIA 203

επιστροφή στην κορυφή