ΡΟΗ 24/7:

Διαδικτυακή παράσταση για τη στήριξη Ατόμων με Αναπηρία Χαλκιδικής “Η ΑΓΑΠΗ”

126157504 2836006423285073 7764940488492473252 o

Πρωτοβουλία του Γρ. Τάσιου σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

Στα Άτομα με Αναπηρία Νομού Χαλκιδικής "Η ΑΓΑΠΗ" είναι αφιερωμένη η διαδικτυακή παράσταση που οργανώνει απόψε, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 21.00, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).

Με πρωτοβουλία του Πολιτευτή ΝΔ Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιου, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας θα παρουσιάσει σε live streaming μέσα από τη σελίδα του στο fb και μέσα από την πλατφόρμα του eStage.gr, το έργο του σπουδαίου Ισπανού συγγραφέα Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα “Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” από το “Θέατρο του Άλλοτε”.

«Αυτή η ημέρα γεννήθηκε για να μας υπενθυμίζει την ευθύνη που έχουμε όλοι μας, προσωπικά και συλλογικά, να κινητοποιούμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, για αξιοπρέπεια και ευημερία. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η φροντίδα των ΑΜΕΑ, η απρόσκοπτη πρόσβασή τους στα κοινωνικά και δημόσια αγαθά και η ένταξή τους σε κάθε πτυχή της ζωής, οφείλει να είναι προτεραιότητα όλων, αίροντας κάθε εμπόδιο που οδηγεί στον αποκλεισμό τους», δήλωσε ο κ. Τάσιος.

tasios portraito katheto

Παράλληλα, ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολο Τζιτζικώστα, την Πρόεδρο και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού, Άννα Μυκωνίου και το Μέλος του Δ.Σ., Τάνια Κιουμουρτζίδου για την ένθερμη υποστήριξή τους στο έργο του Συλλόγου Ατόμων – Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χαλκιδικής “Η ΑΓΑΠΗ”.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1992 από μία ομάδα γονέων και Ατόμων με Αναπηρία που αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους, συσσωρευμένα από την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό ρατσισμό. Δεν επιδοτείται από πουθενά και στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική υποστήριξη των μελών και των φίλων του, οι οποίοι καταθέτουν το περίσσευμα της αγάπης τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Συλλόγου.

Τραπεζικοί Λογαριασμοί
Εθνική Τράπεζα: 45329619972
Τράπεζα Πειραιώς: 5276-050813-120
ALPHA BANK: 728002002005925

Πρόκειται για το 3ο live αυτής της ενότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου, με τη συμμετοχή ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Λίγα λόγια για το έργο

Πέντε γυναίκες κάτω από το βαρύ πένθος που τους επέβαλλε η σκληρή συντηρητική και τυραννική μητέρα τους, μέσα στην αποπνιχτική ατμόσφαιρα μιας σκληρής και κλειστής κοινωνίας, αγωνιούν, ερωτεύονται, ζηλεύουν, ονειρεύονται και υπάρχουν, μόνο πίσω από ερμητικά κλειστά παράθυρα και τραβηγμένες κουρτίνες. Πίσω από τον ψηλό τοίχο ενός σπιτιού. Καταδικασμένες στην αφάνεια στη σιωπή και στη τραγωδία.
Γυναίκες γεμάτες ζωή, που μαραίνονται σαν λουλούδια σε σκοτεινό δωμάτιο. Ζωές υποταγμένες στις κοινωνικές προκαταλήψεις και υπόδουλες σε μια ανδροκρατούμενη πραγματικότητα. Η λογοκρισία και η δικτατορία εντός. Και έξω από το βυθισμένο στο πένθος σπίτι, όλη η ανδαλουσιανή ζωή να ξεχύνεται με ορμή, με ήχους, γέλια, δέντρα, χωράφια, φωτιές, καντάδες, έρωτες και πάθη..
Ο φασισμός.
Η σάρκα που καίγεται, που πνίγεται.
Ο ζωντανός ενταφιασμός, η απελπισία, η αποκτήνωση,
Και ένα ανατρεπτικό φινάλε…

επιστροφή στην κορυφή