ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: "Ένα σύστημα που επιβάλλει ρόλους στο μεγάλο θέατρο της ζωής"

received 2811691289074160

"Το θέατρο στο βυθό": Νέο μυθιστόρημα από την Μαρία Μησσήν

Αυτή είναι η ιστορία της Ντελμάν Βέρνερ, μιας 19χρονης κοπέλας γεννημένης στην Κοινοπολιτεία της Καλιράντα.

Η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που βλέπει ξαφνικά τον κόσμο όλο γύρω της να διαλύεται και την ίδια να ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης, επιβίωσης κι απρόσμενων αποκαλύψεων.

Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες που θα την φέρει τελικά μέχρι το Βυθό του Κόσμου, το Βυθό στον οποίο καταλήγει να χάνεται σχεδόν ολόκληρη η Κοινοπολιτεία, μετά από μία βιβλική καταστροφή.

Κι ωστόσο, ενώ η ίδια μυστηριωδώς επιβιώνει, δεν μπορεί πια να ξαναβγεί στην επιφάνεια της θάλασσας. Τριγυρνώντας στο Βυθό λοιπόν, και πριν περάσουν πολλές μέρες, η κοπέλα ανακαλύπτει κάτι παράδοξο.

Είναι το Θέατρο στο Βυθό, που παίζει κάθε βράδυ για ένα αόρατο κοινό. Μια θαλασσογραφία της ανθρώπινης ψυχής απλώνεται εκεί μέσα. Με μεγαλειώδεις θεατρικές σκηνές, δαιδαλώδη παρασκήνια και συνεχή δραματική ένταση.

Ένα νέο παιχνίδι ξεκινά τώρα. Μέσα στο πανδαιμόνιο και το παραλήρημα του Θεάτρου, σε ένα διαρκώς χαρούμενο και εντελώς παράλογο κόσμο. Ένα τρελό κυνήγι και μια συναρπαστική περιπλάνηση. Η αναζήτηση της αλήθειας και μια περιπέτεια γεμάτη χιούμορ κι ανατροπές.

Στην προσπάθειά της να κατανοήσει και να εξιχνιάσει αυτό το νέο μυστήριο, η Ντελμάν ανακαλύπτει τελικά κάτι συγκλονιστικό!

Mια σουρεαλιστική και αλληγορική περιπέτεια στο Βυθό, μια μεγάλη βουτιά στο συλλογικό ασυνείδητο, αλλά και μία μοναδική επανάσταση ενάντια στη διαρκή υπακοή στο κοινωνικό σύστημα.

Ένα σύστημα που επιβάλλει ρόλους μέσα σε αυτό το μεγάλο Θέατρο που αποκαλούμε Ζωή.

Η συγγραφέας

Η Μαρία Μησσήν γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως μουσική παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μελωδία». Σπούδασε επίσης Θέατρο, Κινηματογράφο και Τηλεόραση στην Αγγλία και την Ολλανδία. Παράλληλα με τις σπουδές της στο εξωτερικό, συνεργαζόταν με εταιρείες παραγωγής ταινιών και διαφημίσεων, καθώς και με θεατρικές ομάδες.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως σκηνοθέτις, παρουσιάστρια και ηθοποιός. Μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει πολλές εκπομπές στην τηλεόραση. -ενδεικτικά: «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», «Ταξίδι στον Πολιτισμό», «Weekend», «Καινούρια Ζωή» κ.ά.–, ενώ έχει επιμεληθεί και έχει παρουσιάσει η ίδια ενημερωτικές, ταξιδιωτικές και μουσικές εκπομπές. Παράλληλα, έχει εργαστεί και στο Θέατρο, ως ηθοποιός και σκηνοθέτις.

Γράφει στίχους, διηγήματα, θεατρικά έργα και μυθιστορήματα. Ασχολείται, επίσης με τη μουσική, τη φωτογραφία, το σχέδιο, το χοροθέατρο και την κινησιολογία. Τα τελευταία χρόνια επιμελείται, σκηνοθετεί και παρουσιάζει την εκπομπή «24 ώρες στην Ελλάδα», που προβάλλεται από την ΕΡΤ3.

received 893149104559863

επιστροφή στην κορυφή