ΡΟΗ 24/7:

Πρεμιέρα την Παρασκευή για τους "Νευρικούς Εραστές" στο Θέατρο Άρατος

HPIM3209

- Η μαύρη κωμωδία του Άνθιμου Κατιρτζόγλου


Με βασικό στόχο να κάνει τον θεατή να γελάσει και παράλληλα να προβληματιστεί με τις καταστάσεις που προκύπτουν από τις ερωτικές σχέσεις, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στο θέατρο Άρατος, το έργο του Άνθιμου Κατιρτζόγλου, Νευρικοί Εραστές.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο χώρο του θεάτρου, ο Άνθιμος Κατιρτζόγλου (ο οποίος σκηνοθέτησε την παράσταση και πρωταγωνιστεί) ανέφερε ότι η αρχική ιδέα για το έργο προήρθε από την εξομολόγηση και τη συζήτηση που γίνεται μέσα στις παρέες όταν ένας άνθρωπος χωρίζει. Στο έργο ωστόσο ο Γιάννης (ο πρωταγωνιστικός ρόλος) για το χωρισμό με τη σύζυγό του και μάλιστα μέσα στην κρίση, απευθύνεται σε ένα ψυχαναλυτή (τον ρόλο υποδύεται ο Δημήτρης Ελιάς) ο οποίος είναι υποστηρικτής των ιδεών του Φρόυντ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης (και του έργου) έρχονται στην επιφάνεια οι σχέσεις του πρωταγωνιστεί με τις 4 γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του. Μέσα από τις καταστάσεις που περιγράφονται στο έργο, αναδύονται τα ελαττώματα που έχουν τα δύο φύλα, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε μία σχέση, στα οποία ο θεατής μπορεί να αναγνωρίσει εμπειρίες από τη δική τους ζωή.
Οι 4 διαφορετικοί τύποι των γυναικών, που πέρασαν από τη ζωή του πρωταγωνιστεί από τα 19 του χρόνια, μέχρι τα 38 του, που είναι σήμερα, αντανακλούν τύπους γυναικών στην καθημερινή ζωή, προ αλλά και εν μέσω κρίσης. Η Ιωάννα Τσαφέρη υποδύεται την πρώτη σχέση του Γιάννη, μια γυναίκα αδίστακτη που κάνει τα πάντα για την καριέρα της, αλλά και την τρίτη, η οποία είναι ζηλιάρα και καταπιεστική. Η Άννα Ηλιαδέλη υποδύεται τη δεύτερη γυναίκα του Γιάννη, η οποία αποφεύγει το σεξ, αλλά και την τέταρτη, η οποία είναι η σύζυγός του και είχε ως όνειρο να κάνει οικογένεια.
Κατά τη διάρκεια της αφήγησης των εμπειριών του Γιάννη στον ψυχαναλυτή, ο Κώστας Αντωνιάδης εκφράζει τη σκέψη του πρωταγωνιστή στη διάρκεια αυτών των χρόνων, που του δίνει συμβουλές και συνδιαλέγεται μαζί του.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 20.00, μέχρι τις 29 Μαρτίου, στο θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12 με Φράγκων, πίσω από τα Δικαστήρια).

επιστροφή στην κορυφή