xrysopoulos

ΡΟΗ 24/7:

Τέσσερις νέους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική

teliko neoi

Η ανάγκη μου να γνωρίσω τους ανθρώπους του τόπου μας με μια άλλη ματιά, έγινε η αφορμή γι’ αυτή τη στήλη.

Εστιάζοντας κάθε φορά σε διαφορετικά πρόσωπα, θα γνωρίσουμε όχι μόνο με την ιδιότητά τους αλλά και με την ανθρώπινη υπόστασή τους.

88073797 133989411277519 7827138504625750016 n

Ξεκινώντας, επέλεξα να παρουσιάσω νέους ανθρώπους που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα νέα παιδιά αδιαφορούν για τα κοινά. Ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν νέα παιδιά που ενδιαφέρονται, που ασχολούνται με τον τόπο τους και παράλληλα είναι επαγγελματίες, έχουν επιχειρήσεις και είναι και οικογενειάρχες.

averi4node

Μαρία Αβέρη

Αυτό που μ’ εντυπωσίασε στη Μαρία Αβέρη είναι το χαμόγελό της. Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Κι όταν μαθαίνεις όλα όσα ασχολείται, τη θαυμάζεις. Η Μαρία εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο πλευρό του Δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου, στο Δήμο Πολυγύρου και έχει οριστεί Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης υπό την αιγίδα της οποίας είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και τα Δημοτικά Σφαγεία της Γαλάτιστας.

Η Μαρία γεννήθηκε 1986 και μένει στη Γαλάτιστα. Είναι παντρεμένη με τον Πάρη Γαβανά και έχουν έναν παιδί, τον Νικόλα, που είναι 10 ετών σήμερα.

averi2oik

Σπούδασε με υποτροφία στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου αποφοίτησε το 2007. Ασκεί μάχιμη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής από το 2009. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) Αστικού Δικαίου Νομικής ΔΠΘ και συνεχίζει τις σπουδές της ως υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα Αστικού Δικαίου Νομικής ΔΠΘ.

averi1

Θέλησα να μάθω την καθημερινότητά της και εκεί πραγματικά τη θαύμασα. Όταν τη ρώτησα ποιο είναι το καθημερινό της πρόγραμμα μου απάντησε: «Το καθημερινό μου πρόγραμμα μοιράζεται ανάμεσα στην δικηγορία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Καθημερινά βρίσκομαι στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων και των συμπολιτών μου, προσπαθώντας να ανταπεξέλθω στο έργο που μου ανατέθηκε. Παράλληλα ασκώ μάχιμη δικηγορία, παρευρισκόμενη σε ακροατήρια, δικαστικές αίθουσες ή διενεργώντας άλλες δικαστηριακές υποθέσεις. Τα απογεύματα δέχομαι τα ραντεβού μου στο δικηγορικό γραφείο που διατηρώ στην Γαλάτιστα».

averi3sul

Πέρα όμως από τη δικηγορία, τη συμμετοχή της σε συλλόγους και τα καθήκοντά της στο Δήμο Πολυγύρου ασχολείται με ένα σωρό δραστηριότητες. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την μουσική και της αρέσει να παίζει πιάνο υπό την συνοδεία του γιου της που παίζει κιθάρα. Είναι λάτρης της παράδοσης και των παραδοσιακών χορών, καθώς επί 15 χρόνια είναι μέλος του Χορευτικού Ομίλου Γαλάτιστας και λαμβάνει μέρος σε πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Της αρέσει ο αθλητισμός και παρακολουθεί τμήματα crossfit και pilates. Επίσης αγαπά το ποδόσφαιρο και πηγαίνει συχνά στο γήπεδο, ιδιαιτέρως δε να παρακολουθήσει τον γιο της στους αγώνες του ως τερματοφύλακας. Λατρεύει τα βιβλία και ιδιαίτερα την ποίηση, όπως μου είπε και υπογράμμισε χαμογελώντας: «Η μεγαλύτερή μου απόλαυση είναι οι οικογενειακές στιγμές είτε χαλαρώνοντας στο σπίτι είτε βγαίνοντας έξω για φαγητό, θέατρο, σινεμά ή βόλτες».

Το στοίχημα που έχει βάλει μετά την εκλογή της ως Δημοτική Σύμβουλος είναι να προσπαθήσει και να καταφέρει να φέρει εις πέρας το έργο που της ανατέθηκε. «Είναι τιμή μου αλλά και καθήκον μου να υπηρετώ τους συμπολίτες μου και να δρω προς το κοινό συμφέρον. Έχω πολλή διάθεση, όρεξη και μεράκι να συνεισφέρω όσο μπορώ προς όφελος του τόπου μου και ελπίζω στο τέλος αυτής της τετραετίας οι στόχοι μου να επιτευχθούν και να έχει τεθεί κι ένα λιθαράκι εκ μέρους μου για την ανάπτυξη του Δήμου μας», λέει η ίδια.

lemoni1

Κωνσταντία Λεμονή

Η Κωνσταντία Λεμονή είναι 28 χρονών. Είναι από την Κασσάνδρα και είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κασσάνδρας. Στην πρώτη μου επαφή της εντυπωσιάστηκα από το πάθος της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το νεαρό της ηλικίας της. Είναι ένα κορίτσι πολλά υποσχόμενο.

lemoni2

Η Κωνσταντία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από την Νέα Σκιώνη, όπου κατοικεί σήμερα. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού, της Αναστασίας. Σπούδασε στο τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση στη ρωσική γλώσσα, από όπου αποφοίτησε το 2014. Από τότε μέχρι και σήμερα παραδίδει μαθήματα ρωσικής γλώσσας. Επίσης, η οικογένειά της διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκιδική, όπου ασχολείται τους καλοκαιρινούς μήνες.

lemoni4

Όταν τη ρώτησα γιατί αποφάσισε σε τόσο νεαρή ηλικία να θέσει υποψηφιότητα για Δημοτική Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές, μου απάντησε: «Αποφάσισα να συμμετάσχω με τον συνδυασμό της κ. Αναστασίας Χαλκιά, καθώς έχω την όρεξη να προσφέρω βοήθεια στον τόπο μου και να κάνω ό,τι μπορώ με τη σειρά μου για να αναπτυχθεί η όμορφη Κασσάνδρα».

Όπως μου εξομολογήθηκε, θέλει να είναι χρήσιμη για τον τόπο της, να παρουσιάζει νέες ιδέες και προτάσεις για το μέλλον του: «Ονειρεύομαι μια Κασσάνδρα φιλική προς όλους, με ποιοτικό τουρισμό. Να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες και οι λιμένες», δηλώνει η ίδια αφού από τον Σεπτέμβρη του 2019 είναι Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κασσάνδρας.

lemoni3a

«Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στην Κασσάνδρα είναι και η Νέα Σκιώνη όπου ζω μέχρι και σήμερα και συγκεκριμένα το αλιευτικό της καταφύγιο. Είναι ένα υπέροχο μέρος που μπορείς άνετα να κάνεις τη βόλτα σου κοιτάζοντας τη θάλασσα και ειδικά το βραδάκι με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα», προσθέτει και τα μάτια της λάμπουν καθώς το περιγράφει.

malinis3

Ο Γιάννης Μαλλίνης

Τον Γιάννη Μαλλίνη τον γνώρισα όταν ήταν 19 χρονών και διεύθυνε ένα κλαμπ στον Ν. Μαρμαρά. Τον ξαναείδα μετά από πολλά χρόνια και είδα σ’ αυτόν έναν άνθρωπο που θέλει να δουλέψει πολύ και να αλλάξει πράγματα στον τόπο του.

malinis2

Ο Γιάννης είναι 33 ετών. Μένει στο Ν. Μαρμαρά με τη σύζυγό και περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σιθωνίας με το συνδυασμό του Δημάρχου Κυπαρίσση Τέπμπλα και είναι Πρόεδρος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Τορώνης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.».

Έχει σπουδάσει Οικονομία και Διοίκηση και Μηχανική - Μηχανολογία Σκαφών. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Νευρογλωσικού προγραμματισμού και επικοινωνίας της εταιρείας Cross.

Είναι ιδιοκτήτης τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

«Το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου για τον τόπο μας είναι ο Τουρισμός, οι αθλητικές δραστηριότητες για τους νέους και φιλοζωικές δράσεις» μου λέει, αναφερόμενος στα ενδιαφέροντά του. Όσον αφορά το όραμά του, μου απαντά: «"Όραμα, ιδέες για εξέλιξη, αποτελεσματικότητα" είναι το πιστεύω μου». Και προσθέτει: «Έτσι πορεύομαι επαγγελματικά και αυτό θέλω να καταφέρω για τον τόπο που όλοι αγαπάμε. Είναι μια καλή στιγμή νέα μυαλά να δώσουν επιτέλους λύσεις σε προβλήματα που σε άλλους μοιάζουν βουνό, με σκοπό η Σιθωνία να πάρει την αίγλη που της αρμόζει».

malinis

Τον ελεύθερό του χρόνο τον αφιερώνει στο θέατρο, στο σινεμά, στο διάβασμα και τη μουσική, ενώ λατρεύει το καλό φαγητό.

Αγαπημένος του τραγουδιστής είναι ο Μάνος Ξυδούς. Αγαπημένη του ταινία είναι «Οι Άθικτοι». Το αγαπημένο του βιβλίο είναι το «Να σου πω μια ιστορία» Jorge Bucay.

Αυτός είναι ο Γιάννης Μαλίνης.

xatz gr

Ο Δημήτρης Χατζηαλέξης

Ο Δημήτρης Χατζηαλέξης είναι Αντιδήμαρχος στο Δήμο Νέας Προποντίδας και είναι από τα αγαπημένα μου παιδιά, καθώς πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο άτομο κι εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε τέτοια άτομα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

84878742 2711473688959756 5572134984640102400 o

Ο Δημήτρης είναι 36 ετών, γεννήθηκε στη Νέα Καλλικράτεια, εκεί μεγάλωσε και ζει μόνιμα με την σύζυγό του Σταυρούλα Βαρυτιμίδου. Είναι πατέρας δυο παιδιών, του Ιωάννη 8 ετών και του Ανάσταση 4 ετών, που πάνε σχολείο στην Νέα Καλλικράτεια. Επαγγελματικά δραστηριοποιείτε στον κλάδο του τουρισμού.

FB IMG 1582032192838

Από μικρός ήθελε να ενημερώνεται και είχε άποψη για θέματα που αφορούν τον τόπο του. «Παρακολουθούσα όσα συνέβαιναν στην Νέα Καλλικράτεια, από όπου είναι η καταγωγή μου. Ουσιαστικά όμως, η αρχή για μένα έγινε πριν λίγα χρόνια από τον Σύλλογο Επαγγελματιών της Νέας Καλλικράτειας, στον οποίο ήμουν Γενικός Γραμματέας», μου λέει αναφερόμενος στο πώς ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά. Μάλιστα με τον Σύλλογο Επαγγελματιών κατάφεραν αρκετά πράγματα.

«Μου άρεσε να προσφέρω και να συμμετέχω στις εξελίξεις της περιοχής μου. Έτσι λοιπόν είπα πως οι νέοι πρέπει να συμμετέχουμε και πιο ενεργά και φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο…», δηλαδή στο να έχει επιλεγεί από τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά ως Αντιδήμαρχος: «Ο Δήμαρχός μας, μου έκανε την τιμή να με ορίσει Αντιδήμαρχο προγραμματισμού, για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας, και στον πρώην δήμο της Ν. Καλλικράτειας Πράσινου και Ηλεκτροφωτισμού. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή μου φάνηκαν όλα δύσκολα και πολλά, αλλά ο Δήμαρχός μας είναι πολύ έμπειρος και με μεγάλη γνώση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μας καθοδηγεί σωστά! Είμαι τυχερός που στα πρώτα μου βήματα στην αυτοδιοίκηση έχω καθοδηγητή τον Δήμαρχό μας Μανώλη Καρρά!».

FB IMG 1582032518055

Το καθημερινό του πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα έντονο: «Η μέρα μου αρχίζει από πολύ νωρίς, ξυπνώ από τις 6.30 το πρωί, ο πρώτος σταθμός είναι στις 6.45 το πρωί, στην Αντιδημαρχεία Καθαριότητας και Πράσινου, στον Άγιο Παύλο. Εκεί με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου οργανώνουμε το πρόγραμμά μας και το κάθε τμήμα αναλαμβάνει να κάνει την δουλειά που έχει. Εδώ θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας, και να τους ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε. Στη συνεχεία   επιβλέπω τις εργασίες που πραγματοποιούνται στη περιοχή και επισκέπτομαι τις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου της Νέας Καλλικρατειας και συζητάμε με τους Τοπικούς Συμβούλους και κατοίκους για τις ανάγκες τις κάθε περιοχής. Ο τρίτος σταθμός στις 11.00 το πρωί είναι το Δημαρχείο της Νέας Καλλικράτειας, όπου οργανώνουμε τις εργασίες που είναι απαραίτητες για την περιοχή μας με τους συνάδελφους και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και μας επισκέπτεται ο κόσμος παράλληλα. Εννοείτε πως το γραφείο μου είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο! Το μεσημέρι επισκέπτομαι το Δημαρχείο των Ν. Μουδανιων. Μετά ξεκουράζομαι λίγο τις μεσημεριανές ώρες, και οργανώνω το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Το απόγευμα βρίσκομαι στο κέντρο της Ν. Καλλικρακτειας, όπου συναναστρέφομαι με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής, είναι μια καλή ευκαιρία να ακούς τους προβληματισμούς του κόσμου και να συζητάς. Επίσης μερικές φορές έχουμε εκδηλώσεις και Δημοτικά Συμβούλια και ιδιωτικές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις».

Όπως μου είπε έχει αρκετή υπομονή και επίμονη, καθώς είναι από τις βασικές αρχές που πρέπει να έχεις για να ασχοληθείς με τα κοινά. «Ο κόσμος δεν πιστεύει εύκολα στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική και εμείς στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, είμαστε αυτοί που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με πολίτες, πρέπει να βρούμε λύση στα προβλήματα τους και παράλληλα να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα της ζωής τους».

received 2474549589450167

Παρά το βαρύ του πρόγραμμα, ο Δημήτρης Χατζηαλέξης πάντα βρίσκει λίγο χρόνο για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό: «Από μικρός πάντα είχα καλή σχέση με τον αθλητισμό, η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι το μπάσκετ, έως πέρσι ήμουν και προπονητής στις ακαδημίες μπάσκετ των κενταύρων Νέας Καλλικράτειας. Φέτος, λόγο των υποχρεώσεων με την αυτοδιοίκηση, ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Ωστόσο τα Σαββατοκύριακα βρίσκω λίγο χρόνο και πηγαίνω στο κλειστό γυμναστήριο του Άγιου Παύλου και παρακολουθώ την αγαπημένη μου ομάδα, των Κενταύρων».

received 213966249785257

«Ο ελεύθερός μου χρόνος, όπως των περισσότερων που ασχολούνται με τα κοινά, είναι λίγος οπότε μου μένει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος κυρίως τα Σαββατοκύριακα είναι η βόλτα με την οικογένεια μου. Ο Ιωάννης και ο Ανάστασης είναι η μοναδική συνταγή να ξεφύγει το μυαλό μου. Τους λατρεύω. Επίσης Βλέπω αρκετά Netflix και τον τελευταίο καιρό κόλλησα με το Μaster Chef». Με το που έκανε λόγο για Μaster Chef είπα να τον ρωτήσω αν μαγειρεύει. Και ιδού η απάντησή του: «Καλύτερα ας μην το προσπαθήσουμε αυτό! Μένω και σε πολυκατοικία, μην πάρουμε καμία φωτιά… Ωστόσο η γυναίκα μου μαγειρεύει καταπληκτικά και το αγαπημένο μας γλυκό στο σπίτι είναι η μηλόπιτα».

Τελευταία άρθρα από τον/την Κορίνα Ζόλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « zolla την Μαρία Λαθούρη-Πάργα »
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos