xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

τον Απόστολο Πάνα

PANAS KORINA mx prl

Ο βουλευτής Χαλκιδικής προσεγγίζει με διαφορετική ματιά την πολιτική και αποκαλύπτει πτυχές των προσωπικών επιλογών του

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά από πολύ νωρίς, πλαισιώνοντας συλλόγους, φορείς, αυτοδιοικητικά σχήματα και άλλα όργανα. Εδώ και περίπου ένα χρόνο είναι ένας από τους τρεις εκπροσώπους της Χαλκιδικής στη Βουλή. Πρόσφατα ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, επισφραγίζοντας -όπως λέει χαρακτηριστικά- συναισθήματα αλληλοϋποστήριξης και κατανόησης. Ο λόγος για τον Απόστολο Πάνα με τον οποίο είχα μια διαφορετική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική συνάντηση.

KORINA PANAS rd

Πόσο αυξημένες είναι σήμερα οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις ενός βουλευτή;

Η θέση και τα καθήκοντα ενός Βουλευτή είναι σίγουρα ιδιαίτερα δύσκολα και περισσότερο απαιτητικά ίσως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Βουλευτής πλέον δεν έχει απλά ένα θεσμικό ρόλο αλλά ένα μεγάλο καθήκον απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών: να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα, να εκπροσωπεί τις δημοκρατικές αξίες και την ελευθερία των ιδεών, να προσπαθεί για την πρόοδο της χώρας, να είναι η φωνή του καθενός ξεχωριστά χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις. Το έργο αυτό απαιτεί χρόνο και προσωπικές θυσίες και φυσικά εξαρτάται από το αίσθημα ευθύνης που έχει καθένας ξεχωριστά για το τόπο του και τη προσπάθεια που θέλει να καταβάλει γι αυτό στο ελληνικό κοινοβούλιο.

panas parlaf

Πόσο «σκληρά» είναι τα βουλευτικά έδρανα για έναν νέο πολιτικό της περιφέρειας και μάλιστα όταν εκείνος δεν προέρχεται από «τζάκι»;

Το ζήτημα δεν είναι, κατ’ εμέ, αν ένας πολιτικός προέρχεται από την Περιφέρεια ή από «τζάκι», αλλά το τι κάνει. Όλοι κρινόμαστε από την δραστηριότητά μας και από το αν η δραστηριότητα αυτή έχει αποτελέσματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Το παν για τον πολιτικό είναι να δίνει μάχες και να είναι αποτελεσματικός από όποιο μετερίζι και αν προέρχεται οικογενειακό, επαγγελματικό κλπ. Νομίζω άλλωστε ότι οι αντιλήψεις πλέον αυτές είναι παρωχημένες και ότι η πολιτική πια δεν βασίζεται ούτε στα ονόματα ούτε και στην καταγωγή, ο κόσμος πια αναζητά λύσεις και κρίνει πράξεις.

Είσαι κατά γενική ομολογία από τους πιο ενεργούς βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο με μια τεράστια κοινοβουλευτική δραστηριότητα για τη Χαλκιδική. Φάνηκες σαν έτοιμος από καιρό πως το κατάφερες αυτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Καταρχάς, όλη αυτή η δραστηριότητα σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα λίγων μόνο μηνών αλλά αποτελεί απόρροια μιας μακροχρόνιας ενασχόλησής μου με τα κοινά στον τόπο μου και της συλλογικής προσπάθειας μιας ομάδας συνεργατών που με στηρίζουν καθημερινά. Από εκεί και πέρα αυτό που με κάνει να μη σταματώ και να βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση ως προς την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα είναι ότι βλέπω τους καρπούς όλης αυτής προσπάθειας και αυτό για μένα είναι κίνητρο.

Καθημερινά λοιπόν βλέπω ότι πετυχαίνω μικρές και μεγάλες νίκες για το Νομό μας πράγμα που με κάνει αισιόδοξο να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο.

Προεκλογικά μάλιστα είχα δηλώσει ότι θέλω να υιοθετήσω ένα άλλο κοινοβουλευτικό μοντέλο εκπροσώπησης. Το Βουλευτή της Χαλκιδικής και όχι τον Βουλευτή της Αθήνας από την Χαλκιδική, ώστε η Χαλκιδική να αποκτήσει φωνή στο Κοινοβούλιο, να αναδειχθούν τα προβλήματά της και να μη νιώθει κανένας Χαλκιδικιώτης ότι δεν εκπροσωπείται και δεν ακούγεται.

Πρόκειται για έναν στόχο που θεωρώ ότι έχει επιτευχθεί σε αυτό το πρώτο χρόνο της θητείας μου μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τις θεσμικές συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, τις καθημερινές παρεμβάσεις μου ενώπιον των αρμόδιων Αρχών, έχει γίνει σημαντική δουλειά ώστε η Χαλκιδική να έχει πλέον την αντιμετώπιση που της αναλογεί.

Ένα είναι το motto που κατευθύνει όλη αυτή την προσπάθεια: «Η Χαλκιδική να γίνει ξανά Πρωταγωνίστρια».

panas keramews

Πριν από μερικούς μήνες ανέβηκες τα σκαλιά του… Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και μπήκες στο club των παντρεμένων. Ποιες είναι οι εντυπώσεις από τον έγγαμο βίο σου;

Στις προσωπικές μου σχέσεις προσπαθώ να υπάρχει μια ισορροπία που να με βοηθά να εξελίσσομαι ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα. Αυτή η αλληλοϋποστήριξη και η κατανόηση στη σχέση μου με τη σύζυγό μου υπήρχε ήδη και ο γάμος απλά ήρθε να επισφραγίσει τα συναισθήματα που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον.

PANAS WEDDING

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει για σένα; Πώς τον αξιοποιείς;

Εκ των πραγμάτων, οι αυξημένες κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις στην Αθήνα με θέλουν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μακριά από τη Χαλκιδική. Επομένως, κυρίως το τριήμερο που βρίσκομαι στον Νομό μου, προσπαθώ να είμαι κοντά στους συμπολίτες μου, να κάνω συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και να ασχολούμαι με τα ζητήματα της Χαλκιδικής, αφού προτεραιότητα για μένα έχουν οι Χαλκιδικιώτες και οι Χαλκιδικιώτισσες. Αν τώρα μου μείνει λίγος χρόνος για ξεκούραση, τον περνάω με την οικογένειά μου και με κάποιους φίλους στην όμορφη Χαλκιδική μας.

panas culture


Με τι θα αντάλλασες την ενασχόλησή σου με την πολιτική και γενικότερα με τα κοινά;

Η απάντηση είναι ότι δε θα την αντάλλασσα. Επειδή ασχολούμαι με τα κοινά από τα μαθητικά μου χρόνια, για μένα πλέον όλη αυτή η δραστηριότητα έχει γίνει τρόπος ζωής. Δεν τίθεται θέμα βιοπορισμού και επαγγελματικής ανέλιξης μέσα από την πολιτική, αντιθέτως η ενασχόλησή μου αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης για οποιαδήποτε άλλη μου ενασχόληση και τρόπος έκφρασης. Μέσα από τα κοινά, πίστευα πάντα, ότι κανείς εξελίσσεται σαν προσωπικότητα, αποκτά προσόντα και κουλτούρα και αναπτύσσει τη σκέψη και την κριτική του ικανότητα.
Επιπλέον, μόνο η ενασχόληση με τα κοινά μπορεί να σου δώσει την καθημερινή χαρά της επικοινωνίας με τους πολίτες και τη δυνατότητα να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο, γεγονός που σε κάνει να νιώθεις ενεργό και απαραίτητο μέλος της κοινωνίας.
Για το λόγο αυτό και επειδή καλό είναι κανείς να μπαίνει από νεαρή ηλικία στον στίβο της πολιτικής, προτρέπω τους νέους να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά, καθώς η πολιτική ζωή του τόπου χρειάζεται ‘’νέο αίμα’’, φρέσκιες ιδέες και ανοιχτά μυαλά που οι νέοι του τόπου μας διαθέτουν σε αφθονία.

Τι σημαίνει η Χαλκιδική για τον Απόστολο Πάνα

Η Χαλκιδική για μένα είναι ερωτάς, είναι ο τόπος που γεννήθηκα, που μεγάλωσα και που κατοικώ μέχρι και σήμερα. Είναι οι αναμνήσεις μου, οι εμπειρίες μου και συμβολίζει ό,τι υποστηρίζω και διεκδικώ ως άνθρωπος και ως πολιτικός. Η Χαλκιδική, με τις ομορφιές αλλά και με τα ελαττώματά της, είναι χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά μου και αποτελεί στοίχημα ζωής για μένα να την υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

panas kosm

panas vlnt

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 28 Ιουνίου 2020 10:06
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « την Μαρία Λαθούρη-Πάργα την Κυριακή Μάλαμα »
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos