Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πευκοχώρι: Μια γιγαντομαχία σε έργο τέχνης

GLYPTO-PEYKOXWRI

Το απόγευμα της Κυριακής τα αποκαλυπτήρια

Ένα γλυπτό θα κοσμεί και επίσημα από την Κυριακή την παραλία του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής και στο οποίο αποτυπώνεται ένα κομμάτι της τοπικής ιστορίας καθώς και της ελληνικής μυθολογίας. Πρόκειται για μια μάχη Θεών και Γιγάντων που φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης από την Καλάνδρα, Παρασκευάς Μάγειρας. Τα αποκαλυπτήρια του έργου θα γίνουν στις 8 το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού «ΑΛΚΥΩΝ» σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας, που ανάλαβε και τη χρηματοδότηση.
«Η γιγαντομαχία, σύμφωνα με τη μυθολογία, έγινε στις Φλέγρες της Χαλκιδικής που έπειτα μετονομάστηκε σε Παλλήνη. Και επειδή η ευρύτερη περιοχή ανήκε στον Δήμο Παλλήνης πριν από το σχέδιο ‘Καλλικράτης’ που εντάχθηκε στο νέο Δήμο Κασσάνδρας επιλέξαμε ένα θέμα από τη μυθολογία και το Πευκοχώρι», ανέφερε στο halkidikifocus.gr, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πευκοχωρίου, Μάγδα Σοφιού. Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν δύο ερμηνείες: μια κοσμογονική θεωρία και μια περισσότερο ιστορική προσέγγιση. Η πρώτη αφορά μια μάχη Θεών και Γιγάντων ενώ η δεύτερη περιγράφει τη μάχη γηγενών κατοίκων και αποίκων. «Θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορία του τόπου γιατί η περιοχή μας είναι τουριστική και ο επισκέπτης –κυρίως από χώρες του εξωτερικού- θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τόσο την ελληνική ιστορία όσο και τη μυθολογία, που αποτελεί μέρος της πρώτης», τόνισε η κ. Σοφιού.
Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα παραστεί η Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos