Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πανελλαδικές: Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα στην Χαλκιδική

PANELLADIKES-GRAPTA

Για διαβασμένους τα θέματα σε Χημεία και Λατινικά

Με τα μαθήματα της Χημείας και των Λατινικών ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα για πολλούς υποψήφιους οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ η αυλαία της δοκιμασίας (πλην ειδικών μαθημάτων) πέφτει οριστικά την Τετάρτη.

Για μία ακόμη φορά στην Χαλκιδική, η διαδικασία της εξέτασης διεξήχθη κανονικά με τα θέματα να φτάνουν στην ώρα τους. «Ως υπηρεσία εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών. Οι υποψήφιοι αφοσιώθηκαν στο γραπτό τους χωρίς να διατυπώσουν κάποια απορία ή να ζητήσουν διευκρινήσεις επί των θεμάτων», δήλωσε στο halkidikifocus.gr η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Αικατερίνη Τσέκου. Σχολιάζοντας η ίδια το βαθμός δυσκολίας των θεμάτων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήταν αναμενόμενα και για διαβασμένους μαθητές».

Στη Χημεία τα θέματα κρίνονται μέτριας δυσκολίας, ενώ καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης χωρίς πάντως να είναι μεγάλης έκτασης. Βατά, όπως σχεδόν κάθε χρόνο εξάλλου, κρίνονται και τα θέματα των Λατινικών τα οποία δίνουν συνήθως και υψηλές βαθμολογίες στους υποψηφίους των θεωρητικών σχολών.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 1η Ιουνίου με Βιολογία Γενικής Παιδείας για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα, ενώ όσοι εξετάζονται με το παλιό σύστημα θα γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, η τρίτη εβδομάδα των Πανελλαδικών θα ξεκινήσει την Τρίτη 31 Μαΐου, με τα μαθήματα: Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ και Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών. Την ίδια ημέρα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων, Φυτική Παραγωγή και Στοιχεία Αιματολογίας-Αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζεται, ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos