Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Αυλαία» για τις Πανελλαδικές και στην Χαλκιδική

PANELLHNIES-EKSETASEIS-2016ok

Ομαλά ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στο νομό

Με τα μαθήματα της Βιολογίας, της Νεοελληνικής Γλώσσας, των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Χημείας «έπεσε» για φέτος η «αυλαία» των πανελλήνιων εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. Στην Χαλκιδική, την τελευταία ημέρα έλαβαν μέρος 112 μαθητές στη Βιολογία, που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα ενώ 8 και 10 ήταν αντίστοιχα ο αριθμός των υποψήφιων στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη Νεοελληνική Γλώσσα που διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα.

Βατά κρίνονται τα θέματα της Βιολογίας γενικής παιδείας. Όπως επισημαίνεται, τα θέματα αντλήθηκαν κυρίως από τα κεφάλαια 2 και 3 της εξεταστέας ύλης, δίνοντας τη δυνατότητα για υψηλές βαθμολογίες.

«Όλα κύλησαν ομαλά»

Από τις 16 Μαΐου οπότε ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές, στην Χαλκιδική δεν προέκυψε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα σε όλη τη διαδικασία με εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις που ωστόσο δεν επηρέασαν γενικότερα τη διεξαγωγή των εξετάσεων. «Οι πανελλήνιες ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα παρόλο που φέτος είχαν μεταβατικό χαρακτήρα, καθώς υπήρχαν υποψήφιοι που εξετάστηκαν τόσο με το παλαιό όσο και με το νέο σύστημα. Αρχικά αυτό μας προβλημάτισε, όμως ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα και αποφεύχθηκαν δυσάρεστες συνέπειες», σχολίασε στο halkidikifocus.gr η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Αικατερίνη Τσέκου.

Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά φέτος λειτούργησαν λιγότερα εξεταστικά κέντρα, γεγονός που οφείλεται στην περιστολή των δαπανών από το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, στην Χαλκιδική ορίστηκαν 10 αντί για 14 κέντρα που αντιστοιχούν στον αριθμό των Γενικών Λυκείων του νομού.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει ο έλεγχος των γραπτών και έπειτα θα αναρτηθούν στα Λύκεια οι βαθμολογίες. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις των Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σε ό,τι αφορά τα Επαγγελματικά Λύκεια οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos