Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μέσα στην εβδομάδα η επιλογή νέου Διοικητή για το Νοσοκομείο Πολυγύρου

GNX

Δύο γυναικεία πρόσωπα τα «φαβορί»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για τον ορισμό νέας Διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, που σηκώνει το βάρος της περίθαλψης εκατοντάδων επισκεπτών του καλοκαιριού, παραμένει «ακέφαλο» από τις 14 Δεκεμβρίου του 2015, οπότε και αποχώρησε ο πρώην διοικητής Ιωάννης Μπισχινιώτης.

Την εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του Νοσοκομείου Πολυγύρου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus.gr, πριν από την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας θα «περάσουν» από συνέντευξη όσοι κατέθεσαν σχετική υποψηφιότητα. Μέχρι στιγμής εκδήλωσαν ενδιαφέρον 20 άτομα ενώ με βάση τις ίδιες πληροφορίες δύο πρόσωπα πληρούν στο έπακρο τα απαιτούμενα –τυπικά τουλάχιστον- προσόντα. Πρόκειται για δύο γυναίκες, οι οποίες συνδέονται με τη Χαλκιδική, διαθέτουν εμπειρία σε θέματα διοίκησης και το βιογραφικό τους είναι αρκετά «πλούσιο». Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφόρηση και το «τιμόνι» του Νοσοκομείου «πιάσει» γυναικείο πρόσωπο αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στο νομό για τη συγκεκριμένη θέση, καθώς διαχρονικά ήταν ανδροκρατούμενη όπως και οι περισσότερες παρόμοιες επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χρέη διοικητή τους τελευταίους πέντε μήνες εκτελεί η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, η οποία είναι γιατρός και εκτός από το κλινικό έργο που καλείται να επιτελέσει έχει επωμιστεί και το βάρος των διοικητικών πράξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην τοποθέτηση διοικητή έχει ως συνέπεια τη μη διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων που αφορούν τη λειτουργία της μονάδας. «Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάσει και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις που συνδέονται με ζωτικής σημασίας θέματα, όπως προμήθεια υγειονομικού υλικού κ.ά.», είχε δηλώσει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ηλίας Λαζάρου.

Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση διοικητών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, τόσο μεγάλων αστικών κέντρων όσο και περιφερειακών πόλεων.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos