xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Γλωσσικό Εργαστήρι Γρίβα

thumbnail INTERNET
Ένας νέος χώρος εκπαίδευσης αγγλικής γλώσσας και όχι μόνο, δημιουργείτε με πολύ αγάπη για τα παιδιά αλλά και το αντικείμενο γενικότερα.


Η Γρίβα Γεωργία, πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσας, με χρόνια εμπειρία στην διδασκαλία, σε λίγες μέρες θα ανοίξει τις θύρες σε έναν νέο χώρο στην οδό Κανελλοπούλου (πλησίον παλιών ιατρείων ΙΚΑ).
Μέσα από λίγες ερωτήσεις, ας μάθουμε λίγα πράγματα για εκείνη...

gwgw-griva

1. Ονειρευόσουν πάντα να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα; Αν όχι, τι σε έκανε να το ακολουθήσεις στην πορεία;

Γ.Γ.: Σαν μικρό παιδί είχα διάφορα όνειρα για το μέλλον. Η πανεπιστημιακή μου εκπαίδευση βέβαια είναι τελείως διαφορετική από το επάγγελμα που ασκώ σήμερα. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στον Λονδίνο και η διαμονή μου εκεί για ενάμιση χρόνο με έκαναν να αγαπήσω ακόμα περισσότερο την αγγλική γλώσσα και να επιλέξω τελικά να αλλάξω επάγγελματική πορεία. Πάντα μου άρεσε η ενασχόληση με τα παιδιά και πάντα τα μικρά μαζεύονταν γύρω μου για να με ακούσουν. Μου αρέσει να κάνω τους γύρω μου χαρούμενους και ειδικά τα μικρά παιδιά που ο αυθορμητισμός τους μπορεί να σε εκπλήξει. Για αυτό τον λόγο όταν ξεκίνησα να διδάσκω κατάλαβα πως μου ταιριάζει απόλυτα σαν επάγγελμα και όταν είδα μέσα σε λίγους μήνες τους πρώτους πτυχιούχους μαθητές μου σιγουρεύτηκα για την  επιλογή μου αυτή.

2. Σου αρέσει που μέσα από εσένα περνούν γνώσεις σε μικρά παιδιά;

Γ.Γ.: Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η διαδικασία μετάδοσης γνώσεων αλλά περισσότερο από όλα μου αρέσει να δίνω κίνητρο στους μαθητές μου να με ξεπερνάνε. Κατά την γνώμη μου η δουλειά ενός σωστού εκπαιδευτικού πάσης φύσεως είναι να φτάνει τις γνώσεις των μαθητών του σε υψηλότερο επίπεδο από τις δικές του έτσι ώστε στο τέλος να μην τον έχει πλέον «ανάγκη».

3. Πόσα χρόνια προετοιμάζεις παιδιά και ενήλικες για να δώσουν εξετάσεις για πτυχίο αγγλικής γλώσσας;

Γ.Γ.: Δουλεύω ως καθηγήτρια Αγγλικών τα τελευταία 5 χρόνια με μαθητές όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Έχω διδάξει και σε τμήματα οπότε γνωρίζω πως να διαχειρίζομαι περισσότερα από ένα παιδιά ταυτόχρονα, όπως επίσης και σε ιδιαίτερα.

4. Ποιό το ποσοστό επιτυχίας των σπουδαστών σου;

Γ.Γ.: Το ποσοστό επιτυχίας των σπουδαστών μου είναι μεγάλο γιατί φροντίζω όσο μπορώ να τους προετοιμάζω πλήρως πριν μπουν στην διαδικασία να δώσουν εξετάσεις. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες μη απόκτησης του εκάστοτε πτυχίου  όπως επίσης και το αίσθημα της αποτυχίας και απογοήτευσης στους μαθητές. Βέβαια η απόφαση για το αν θα δώσει κάποιος το πτυχίο στην κάθε εξεταστική περίοδο γίνεται πάντα έπειτα από συζήτηση με τον μαθητή και τους γονείς. Ειδικά για την χρονιά που μας πέρασε το ποσοστό επιτυχίας των εξεταζομένων ήταν 100% και είναι πολύ περήφανη για τους μαθητές μου!

5. Με τι στόχο ξεκίνησες το Γλωσσικό Εργαστήρι;                                                                                           

Γ.Γ.: Το Γλωσσικό Εργαστήρι το ξεκίνησα με μεράκι και αγάπη γιατί ήθελα τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσω έναν χώρο που ο καθένας θα θέλει να έρχεται με χαρά και αγωνία. Έναν χώρο ζεστό, φιλικό και λειτουργικό. Θέλω όλοι οι μαθητές μου να έρχονται και να χαίρονται, να θεωρούν πως είναι δικός τους χώρος έτσι ώστε η εκμάθηση να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και όχι μία αγγαρεία. Επίσης κύριο μέλημα μου ειναι η άριστη επικοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς ούτως ώστε να υπάρχει μια άψογη συνεργασία. Μέχρι στιγμής τους μαθητές μου τους έχω σαν παιδιά μου και αυτό θελω να συνεχίσει να γίνεται και στον δικό μου πλέον χώρο. Ο οποιοσδήποτε φόβος προς τον δάσκαλο θέλω να γίνει αγάπη και σεβασμός. Τα μαθήματα θα είναι μία διαρκής έκπληξη με πολλές δραστηριότητες για να μην βαριέται κανένας μαθητής και τα ερεθίσματα και οι επαναλήψεις να είναι απο πολλαπλά μέσα. Δεν θα λείψουν βεβαίως οι γιορτές μας, οι εκδρομές μας και διάφορες άλλες εκδηλώσεις μέσα στην σχολική χρονιά για μικρούς και μεγάλους. Κλείνοντας ο πιο ουσιαστικος στόχος για μένα είναι να συναντάω μαθητές μου εκτός τάξης και να τρέχουν κατευθείαν στην αγκαλιά μου με ένα πλατύ χαμόγελο γιατί έχουν εισπράξει ωραία πράγματα απο εμένα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos