Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αεροδιακομιδή 30χρονου από τον Αγ. Νικόλαο στη Θεσσαλονίκη

01-92026ELIKOPTEROEKAB

Το περιστατικό συνέβη σε κάμπινγκ της περιοχής

Αεροδιακομιδή ενός 30χρονου άνδρα από τον Άγιο Νικόλαο της Χαλκιδικής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής το ελικόπτερο που έχει παραχωρήσει το Πυροσβεστικό Σώμα στο ΕΚΑΒ.

“Ο νεαρός άνδρας βρισκόταν σε κάμπινγκ, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής όταν ξαφνικά έγινε διεγερτικός. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, ωστόσο έπρεπε να γίνει διάγνωση και να διασωληνωθεί” αναφέρει η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Χρυσή Ματσικούδη στο www.praktoreio-macedeonia.gr.

Τον 30χρονο παρέλαβε το ελικόπτερο από το γήπεδο του Αγίου Νικολάου και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην αεροδιακομιδή μιας 70χρονης από τον Πολύγυρο στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το Σάββατο το ΕΚΑΒ με το ίδιο ελικόπτερο.

Η 70χρονη είχε μεταφερθεί αρχικά στο Νοσοκομείο Πολυγύρου σε κωματώδη κατάσταση, μετά από ατύχημα στο σπίτι της, όπου χτύπησε στο κεφάλι. Μετά τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το μεσημέρι του Σαββάτου η κίνηση στους δρόμους της Χαλκιδικής ήταν ιδιαίτερα αυξημένοι και γι' αυτό το λόγο μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο, στο πλαίσιο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος ελέγχου και επιτήρησης του οδικού δικτύου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos